Város 2023. 12. 15.

Megújult a komáromi kórház E-pavilonja – emellett kiváló minősítést is kapott az intézmény

Csütörtökön, december 14-én átadták a az Agel Komáromi Kórház (SK) felújított E-pavilonját. A felújított épületrészben kapott helyet az aneszteziológiai és intenzív osztály, a nőgyógyászati–szülészeti és a sebészeti osztály egy része, a sebészeti intenzív osztály és a neurológiai ambulancia.

A beruházás összértéke 1,2 millió euró volt, amelyet valójában Nyitra megye finanszírozott – mégpedig olyan módon, hogy a megye lemondott arról a 10 éves bérleti költségről, amelyet az Agel fizetett, hogy azt teljes mértékben az épületek fejlesztésére fordítsa az üzemeltető.

Az E pavilon amely átfogó külső rekonstrukción esett át, magába foglalva a nyílászárók cseréjét, a tető és a falak szigetelését. A kórház a belső pavilonnal és a sürgősségi fogadóépülettel építészetileg harmonizáló, modern megjelenést kapott. A legnagyobb előnye azonban az, hogy energiatakarékos, energetikai tanúsítvánnyal rendelkező épület lett.

A belgyógyászat és a sürgősségi után így most a sebészet is új köntöst kapott. Az ígéretek szerint az idegosztály és a nővérszálló, valamint az igazgatóság épületének feújítására is sor kerül a közeljövőben.

Fotó: Új Szó, Vataščin Péter

A másik, komáromi kórházzal kapcsolatos hír, hogy az intézmény kiváló minősítést kapott. „Az eddigi beruházásoknak és az ellátás minőségének folyamatos javítására tett erőfeszítéseknek köszönhetően az AGEL Komárom Kórház az AGEL Kassa-Sacai Kórházzal együtt az egyetlen olyan általános kórház Szlovákiában, amelyet a az Egyesült Akkreditációs Bizottság (Spjená akreditačná komisia; SAK), a neves nemzetközi szervezet, az International Society for Quality in Health Care tagja akkreditált. A SAK akkreditáció garantálja, hogy az egészségügyi intézmények pontosan meghatározott minőségi és biztonsági kritériumoknak megfelelő eljárásokat követnek. Az eljárások szabványosítása szinte minden olyan tevékenységre vonatkozik, amely a nyújtott egészségügyi ellátással vagy a betegnek az intézményben való tartózkodásával kapcsolatos” – tájékoztatott Mgr. Eva Peterová, az Agel sajtószóvivője.

Források: Agel sajtóhír, Új Szó, Felvidék.Ma, Orosz Örs FB
Fotók: Új Szó – kezdőkép

Fotó: Agel
Fotó: Orosz Örs FB