Oktatás 2024. 04. 05.

Megyei kitüntetésben részesült Misák Éva, a Munka Utcai Alapiskola pedagógusa

Mgr. Misák Éva, a Munka Utcai Alapiskola alsó tagozatos pedagógusa március 27-én megyei elismerésben részesült a Pedagógusnap alkalmából. Az elismerést a Nyitra Megyei Regionális Tanügyi Hivatal (Regionálny úrad školskej správy – Nitra) adta át, több más, megyéhez tartozó pedagógussal együtt.

Misák Éva idén éri el a nyugdíjkorhatárt. Egész szakmai életét a gyermekek nevelésének szentelte. Kiváló szervezőkészséggel, magas munkatempóval rendelkezik, és népszerű a csapat körében. Munkáját pontosság és alaposság jellemzi, az iskola alsó tagozatának egyik legaktívabb tagja. Oktatási munkájában mesterien ötvözi a klasszikus tanítási módszereket az innovatív módszerekkel.

Tanítványai sikeresen szerepelnek az alapiskola alsó tagozata számára szervezett különböző tanulmányi versenyeken (Poznaj slovenskú reč, matematikaversenyek, NyelvÉsz nyelvtani verseny, Katedra versenyek, Tompa Mihály Országos Vers és Prózamondó Verseny, Hol volt, hol nem volt…, Kaszás Attila Versmondó Fesztivál) regionális és országos szinten egyaránt.

Osztályfőnökként következetes és szigorú, pontos határokat szab a tanulóknak, ugyanakkor barátságos légkört teremt az osztályközösségben. A szabadidő hasznos eltöltését megcélozva bábszínjátszó szakkört, zenés-színjátszószakkört, valamint matematika szakkört vezetett.

Sok éven át a módszertani bizottság vezetőjeként dolgozott. A Komáromi Oktatási Hivatal egykori módszertani osztályának külső munkatársaként előadásokat szervezett, nyelvoktatási módszereket vezetett be (Skabela-Bóna módszer, Tolnai módszer, Zsolnai módszer), és számos nyitott órát valósított meg ebben a témában. Hosszú éveken át szavalóversenyek zsűrijében tevékenykedett (Tompa Mihály Országos Vers és Prózamondó Verseny – járási forduló, Hol volt, hol nem volt – járási és területi forduló). Nyári táborokat szervezett Szlovákiában és külföldön is. Szakmai tapasztalatainak összefoglalásaként megjelent munkafüzete „Betűk lesznek belőle? (Budú z toho písmenká?) – Előkészítő gyakorlatok a kéz lazítására” és a „Nyelvtani segédletek a szlovák és a magyar nyelv tanításához” című kiadványa. Ezen felül jelentős részt vállal a pedagógushallgatók szakmai felkészítésében.

Szeretettel gratulálunk a Munka Utcai Alapiskola „tanító nénijének”!