Mix Dél-komárom 2018. 10. 08.

Mekkora árat fizetünk a civilizációs fejlődésért?

Az elektroszmog az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzás elnevezése, a szmoghoz hasonlóan – olyan szennyezési formának tartják, ami ellen védekezni kell. A témában Juhász János és Molnár Mariann kutató tart ingyenes, regisztrációhoz kötött előadást Dél-Komáromban, az Arany 17. Rendezvényközpontban október 10-én, szerdán 17 órától. Az előadók ismertetik az általuk fejlesztett védelmi eszközöket valamint azok használatát is.

Az elektroszmog mindenhol körül vesz bennünket. A terhelés több százszorosa a WHO által meghatározott értéknek. A normál érték 10-20 mikrowatt/m2,Komárom-Esztergom egyében mért lakásokban 2-3000 mikrowatt/m2.

Az elektoszmog összetevői a fölsugárzás, az adótornyok, háztartási eszközök, a falban lévő vezetékek, a magasfeszültségű vezetékek, a telefon, a számítógép, a gazdag elektronikával felszerelt autók utasterében felgyülemlő sugárzás, a Föld radon sugárzása, melyek szervezetünkben összeadódnak. Ezek a sugárzások súlyos betegséget (daganatos megbetegedés, mindkét nemnél meddőség, neur ohormonális fejlődési zavar, látászavar, alvászavar, fejfájás, depresszió stb.) felnőtteknél, gyermekeknél egyaránt okozhatnak.

2016 óta EMMI rendelet határozza meg a munkahelyek kötelező elektromágneses tereinek kimérését, kockázat elemzését. Viszont a nem munkahelyi védelmek egyéni-, családi elhatározáson alapulnak.

A sugárzási terhelés jelen van az otthonunkban, az utcán, is, melyre a gyerekek még érzékenyebbek.

Van hatékony és hosszú távú MEGOLDÁS, csak élnünk kellene vele! Védekezhetünk ellene a szabadalommal védett személy és komplett épületvédelmi rendszerekkel, melyeknek nincs konkurenciájuk!