Oktatás 2023. 09. 27.

Mi nem hagytuk ki a Ziccert! – Egy mindenre elszánt orvos és a VI.N osztályának találkozása

Még szinte el sem kezdődött az új tanév, de a Selye János Gimnázium VI.N osztálya máris egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott. 2023. szeptember 8-án este játszották az Operettszínház nagyszínpadán, Jekyll és Hyde a misztikus thriller, világsikerű Broadway-musical változatát, melyet a VI.N osztály egy nagyobb része a helyszínen tekinthetett meg.

A pénteki nap rendhagyóra és mozgalmasra sikeredett, hiszen délelőtt az osztályom a Holokauszt-emléknap keretében részt vett egy előadáson, melyet Králik Zsuzsanna tanárnő tartott az iskolában. Majd ezt követően felkerestek több zsidó emlékhelyet a városban, és ellátogattak a komáromi zsidó temetőbe is.

Ezt követően egy gyors ebéd és ruhacsere után 15 óra körül vonatra szálltunk és elindultunk Budapestre, hogy semmilyen késés ne tudjon bennünket megakadályozni abban, hogy időben odaérjünk az Operettszínházba. Hogy minden igényt kielégítsünk (és mert szerencsés utunk volt), elmentünk egy közös „uzsonnázásra” egy népszerű gyorsétterembe, majd az osztály futballszerető részének enyhe nyomására ellátogattunk a méltán híres és a fiatalok körében (is) népszerű TrollFoci (- Facebook oldal), Ziccer nevű pubjához, hogy készítsünk pár képet előtte, majd belépve, a falon felhelyezett relikviákkal is. A személyzet nagy örömmel fogadott bennünket és megengedték, hogy csupán fotózkodás céljából bemehessünk arra a rövid időre, míg aztán el nem indultunk az előadásra.

A gimnázium VI. N osztálya

Innen már azért sietnünk kellett, de még időben megérkeztünk az Operettszínházba, hogy perecet is tudjunk venni a büfében. Majd rövidesen kezdetét vette a 180 perces előadás, amely annyira élvezetes volt az osztály számára, hogy szinte fel sem tűnt az idő. Az előadás végeztével mindenki pozitív élményekkel gazdagodva lépett ki a színházból.

Ekkor jött egy kis meglepetés a számunkra, ugyanis az M1-es metró (Kisföldalatti), amivel odajutottunk, már az előadás végére nem közlekedett. Ezért egy rögtönzött tornaóra keretében, lassúiramú kocogás mellett átmentünk (a szerencsére csak 2 megállónyira található) Deák Ferenc térre, ahonnan már egyenes út vezetett a vonatunkhoz.

Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen aktív és összetartó osztály osztályfőnöke lehetek, akik szeretik a színházat és szívesen jönnek évente több alkalommal Budapestre is velem. Annak idején, balassagyarmati gimnazista koromban az én osztályfőnököm (Pásztor Éva tanárnő) is nagyon sok előadásra vitt el bennünket. Ha más nem is, de ez mindenképp bennem maradt. És ha én magam nem is lettem humán szakos pedagógus, ezt a hozzáállást folytatva én is azon vagyok, hogy minél több ilyen élményt tudjak nyújtani az osztályomnak a későbbiekben is.

Folytatás hamarosan, hiszen már tervben vannak az újabb színházlátogatások.

Nagy András, osztályfőnök