Város 2015. 06. 24.

Minden, ami tánc: Csenky Niki táncstúdiója nyáron sem szünetel

Nem megy nyaralni Csenky Niki: stúdiója, a Niki dance&sport tánc- és sportklub szuper programokkal vár kicsiket és nagyokat július folyamán.

Niki fél éve, januárban nyitotta meg klubját. Azóta két óvodás csoporttal (összesen 19 gyermek), egy kisiskolás csoporttal (7-10 éves gyerekek, összesen tízen), egy 10-14 éves csoporttal (összesen heten), valamint egy felnőtt csoporttal dolgozik. A legkisebbeket játékosan vezeti be a tánc rejtelmeibe; az iskolások és a felnőttek pedig társas-, valamint modern táncot is tanulnak. A tanítványok július 4-én 16.00 órától mutatják be tudásukat a Matica Slovenská színháztermében, a fellépésre minden komáromi és környékbeli érdeklődőt szeretettel várnak. Minden csoport két számmal mutatkozik be, valamint fellép egy érsekújvári versenytáncos pár is. „Azoknak a szülőknek is érdemes megnézniük műsorunkat, akik szeretnék gyermeküket táncra járatni, de még nem ismernek minket – mondja Niki. – Itt most megnézhetik, mit tanulunk. Ha pedig megtetszik nekik, augusztus végétől jelentkezhetnek a szeptembertől induló tanfolyamokra.“

Július 20. és 25. között nyári tánctábort is indít gyerekeknek. A hétfőtől péntekig tartó, nappali (azaz nem bentlakásos) táborban reggel 8.00-tól délután 17.00-ig foglalkoznak majd a kicsikkel. „A táborba bárki jelentkezhet, nem csupán a tanítványaim – feleli kérdésemre a táncoktató. – Ugyanis teljesen új dolgokat fogunk tanulni. A foglalkozásokon a csoportos társasjátékokra, a koordinációs képességek, a kondíció és a hajlékonyság fejlesztésére szeretném fektetni a hangsúlyt. Természetesen nem táncolhatunk egész nap. Sokat fogunk játszani, szórakozni, valamint pihenésképp kézműves foglalkozásokat tart majd Ölveczky Katalin óvónő. A kézműveskedés közben a kicsik saját maguk fogják kicsinosítani fellépő ruháikat – amelyekben majd az ötödik nap végén bemutatják a szülőknek, nagyszülőknek, mit tanultak. Természetesen a koruknak megfelelő csinosításról van szó.“ A tábor a VMK mögött, a Selye János Egyetemen kerül megrendezésre, az ebéd is itt lesz biztosítva a Danubius étteremben.

A felnőttekről sem feledkezett el Niki. Július 1-től Intenzív Tangó Tanfolyam indul párok részére. A szerdánként kétszer hatvan perces tanfolyamot Horváth Kálmán budapesti oktató vezeti majd.
Emellett pedig július 7-től intenzív tánctanfolyam várja azokat a felnőtteket, akik szeretnének egy-két alaplépést elsajátítani. A tanfolyam kedden és pénteken, 18.30-tól 20.00-ig lesz megtartva.

További információk: NIKI dance & sport,  cenky@freemail.hu, +421 908 739 719

csenky niki nyár