Kultúra Dél-komárom 2018. 09. 20.

Minden szinten szinte minden – programok a hétvégén

Az még semmi, hogy a hétvégén kezdődik a hagyományos dél-komáromi Mesterségek dicsérete (benne többek közt: Margaret Island, Péter Szabó Szilvia, a Kerekes Band és Tóth Reni), továbbá, hogy mindenkit vár az európai mobilitási hét, de programot szervez a Magyar Vöröskereszt, lesz nemzetközi bábos találkozó, az Endresz Csoport pedig kerékpártúrára várja a történelem iránt (is) érdeklődő kerekezni vágyókat.

A Vöröskereszt Észak- és Dél-Komárom között első alkalommal szervezi meg a Lépj a szívedért! nemzetközi sétát. A cél, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra. A 6 és fél kilométeres, hét állomásos séta szombaton délelőtt 9.30-kor az Arany 17. Rendezvényközponttól indul.

Immáron második alkalommal szervez nemzetközi bábos találkozót a Kemence Egyesület. Az egész napos ingyenes, de regisztrációhoz kötött program szombat délelőtt 10 órakor kezdődik az Arany 17-ben.

Nem mindennapi kerékpáros túrára nyílik lehetőség Dél-Komáromban szeptember 22-én. Az 1 város, 2 ország, 15 emlékhely – I. Világháborús Centenáriumi Kerékpáros Teljesítménytúra amellett, hogy  népszerűsíti a kerékpárral való közlekedést, egyúttal összekapcsolja a határmenti településeket is. A túra 10 órakor indul a Városháza elől.