Város 2015. 12. 22.

Modern, egyszemélyes szobák a kórház sebészetén

A közelmúltban négy, átlagon felüli, világos, modern berendezésű szobát adtak át a komáromi kórház sebészeti osztályán. Az új szobákat december 17-án adták át.  Emellett felújították az akadálymentesítették a mellékhelyiségeket az egész osztályon, külön a fertőző, és külön a többi beteg számára; a fertőtlenítő helyiséget és a higiénés berendezéseket a kórház alkalmazottai számára. Az egész osztályon kicserélték az elektromos- és vízvezetéketet, valamint a padlót. Az összes szobát újrafestették kellemes, meleg színnel. Mindez 80 ezer euróba került.

Első osztályú szobák iránt egyre nagyobb az érdeklődés – ezért alakítottak ki négy ilyet a komáromi kórházban is. Ezekbe elektromos állítható kórházi ágyakat helyeztek, modern éjjeli asztallal, olvasólámpával, ruhásszekrénnyel és heverővel. A páciens komfortérzetét tovább növeli a televízió, a szobán található szociális helyiségek (WC és zuhanyzó), konyhasarok hűtővel, vízforralóval, mikrohullámú sütővel és edényekkel. Természetesen elérhető a Wi-Fi és az internet is.  “Célunk az volt, hogy minél magasabb minőségű szolgáltatást tudjunk nyujtani  a környék betegei számára.” – mondta Mgr. Viktor Dudáš, a intézmény igazgatója. Emellett ezekben a szobákban, amelyek egybként külön folyosón találhatók, kicserélték az ablakokat, a padló burkolatát, a lámpákat, és az ajtókat is.

“Az új, első osztályú szobákban a betegeknek lehet egy kis magánélete. Nem kell megosztaniuk a szobát senkivel, ráadásul a család is többet látogathatja őket” – tette hozzá MUDr. Gustáv Škodáček főorvos.

2 3 4

Szólj hozzá!