Város 2022. 11. 03.

Nagylelkű családi adományt kapott a komáromi kórház

A Komáromi AGEL Kórház (SK) nagylelkű adományt kapott, amelynek köszönhetően gazdaságosabbá tehető az intézmény vízfogyasztása.

Az adományt a Keresztes családtól kapta. Keresztes Péter a család és a Kerzeros nevű, pozsonyi székhelyű társaság nevében adott át 3600 db víztakarékos perlátort, 200 db csapperselyt és 2 darab átfolyásmérőt. Mindezeknek köszönhetően sokat lehet spórolni, ami cseppet sem
sem mellékes a jelenlegi energiaválság idején.

Az ajándékozás kezdeményezője a család másik tagja, Keresztes Zsolt volt, aki sajnos már nem élhette meg az átadást. Az ígéretét Péter teljesítette.

A jelenlegi helyzetben, amikor jelentősen megdrágult az energia, a víz, valamint a fűtés ára, a csaptelepre szerelhető perlátoroknak köszönhetően komoly megtakarítás érhető el a vízfogyasztás terén.

A komáromi kórház rendkívül hálás az adományért. A műszaki részleg dolgozói már el is kezdték felszerelni az új perlátorokat a csaptelepekre.

Egyébként kórházunkban – a számos, legutóbbi időszakban történő felújítás és modernizáció mellett – áprilisban átadtak egy teljesen aa kazánházat is, amellyel szintén sokat lehet spórolni.