Város Dél-komárom 2024. 06. 07.

Nagyszerűen sikerült a Szőnyi Családi Nap!

Június 1-jén több százan látogattak el a dél-komáromi Kállay Ödön-emlékparkba, ahol a Szőnyért Molajért Tanácsadó Testület szervezésében családi nappal várták az érdeklődőket. Benczik Attila, az SZMTT elnöke elmondta, hogy a napot egy horgászverseny nyitotta, majd a délelőtt folyamán a főzőverseny résztvevői is begyújtottak a bográcsok alá.

A rendezvényt dr. Molnár Attila polgármester nyitotta meg, aki köszöntötte a nagyszámú közönséget. Ezután a színpadot számos fellépő vette birtokba. A főzőversenyen Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Turi Ádám, a Komáromi Ifjúsági Tanácsadó Testület elnöke is részt vett, a készített pörkölt pedig hamar elfogyott a vendégek tányérjaiból.


Zsédenyiné Horváth Krisztinától, a Petőfi Sándor Művelődési Ház szakmai vezetőjétől megtudtuk, hogy fellépők között szerepeltek a helyi bölcsődések, óvodások, iskolások, a Magyar Málta Szeretetszolgálat Nappali Intézményének lakói, a Kemencés Bábcsoport, a Móra diákjai. Délután nagy sikert aratott a helyi mazsorett csoport, valamint a Whisky and Wedding, a Kifordítva és a Past Vibes zenekar is.

A nap folyamán késő délutánig folyt a palacsintasütés, arcfestés, kézműveskedés, íjászat és számos játékos, családi program.

.