Mix 2016. 12. 20.

Nem mindegy, hogyan kezeljük pénzügyeinket!

Mindnyájan pénzből élünk, és egyáltalán nem mindegy, hogyan kezeljük pénzügyeinket. A mai bankok, biztosítási társaságok rendkívül széles skálájú, és állandóan változó pénzügyi termékekkel bombáznak bennünket – és a bonyolult megfogalmazásokon a legtöbbünk egyáltalán nem igazodik ki. Meglehetős zavart érezhetünk, ha kölcsönt szeretnénk felvenni, vagy ha biztosítást szeretnénk kötni. Vajon melyik intézet melyik termékét válasszuk? Nem fognak minket átverni? Az olcsó hitel valóban olcsó?

Szerencsére nem kell mindenről egyedül döntenünk. Ha komolyabb pénzügyi döntés előtt állunk – például lakást szeretnénk vásárolni, és jelzáloghitelre van szükségünk; gyermekünk számára szeretnénk összespórolni egy kis kezdőtőkét; esetleg úgy érezzük, túl sokat fizetünk az autóbiztosításért – nem árt kikérni egy hozzáértő véleményét.

A UNIVERSAL MAKLER HÁZ Rt. (Universal Maklérsky Dom a.s.) 15 éve alakult Szlovákiában, Komáromi irodája öt éve nyitotta meg kapuit. Céljuk, hogy személyes pénzügyi tanácsadást nyújtsanak, hogy segítsenek eligazodni az állandóan változó és egyre átláthatatlanabb pénzügy világában.

A komáromi székhely bejárata a Petőfi utca 11. szám alatt
A komáromi székhely bejárata a Petőfi utca 11. szám alatt

Egy bank és két biztosítótársaság kivételével az összes, Szlovákiában található pénzügyi intézettel kapcsolatban állnak. Így teljesen átlátják a hazai kínálatot. Fennállásuk 15 éve alatt az ország legjelentőségteljesebb, független makler társaságai közé kerültek.

Pálmay Dániel
Pálmay Dániel

“Ez annak is köszönhető, hogy a mi munkatársaink – pénzügyi tanácsadóink – többnyire más biztosítótársaságoktól (pl. Allianz, Aegon, ING, stb.) jöttek át hozzánk, miután szerették volna szélesíteni személyes portfóliójukat – mondja Pálmay Dániel, a komáromi Universal első embere. – Tapasztaltak, úgymond “öreg rókák” a szakmában, és tudják, hogy egyetlen bank vagy biztosítótársaság már nem tudja kielégíteni a legtöbb ember igényeit. Hatalmas harc folyik a pénzügyi intézetek között, és ha valaki mondjuk az OTP képviselője, nem ajánlhatja a VUB lakáshiteleit, és ez fordítva is így van.

Mi viszont független tanácsadóként ki tudjuk választani az ügyfelünk számára legmegfelelőbb ajánlatot. Jelenleg összesen nagyjából 800 pénzügyi termék található csak az Universal kínálatában. Az, aki nem ért hozzá, könnyen rossz döntést hozhat.

Szerintünk például jelenleg a hitelek 70-80 százaléka kedvezőtlen. Ha egy hétköznapi ember bemegy a bankba, és azt látja, hogy az adott banknál 1,5 százalékos kamatra vehet fel lakáshitelt, úgy vélheti, nagyszerű lehetőséghez jutott. Csak később derül ki: nem olvasta el, vagy nem értette meg a kisbetűs részt. Pontosan milyen feltételek mellett érvényes az az 1,5 százalékos kamat? Milyen számlát kellett neki ehhez nyitnia, milyen forgalomnak kell ezen a számlán lennie, és mekkora büntetést fizet, ha egyszer késik a részletfizetéssel? Könnyen megeshet: valójában 2,5 százalék kamatot fizet!

alkusz
Nem árt időről időre felülbírálni biztosításainkat (Illusztrációs kép)

Sok kisember nem is tud róla, hogy átalakíthatja régebben felvett jelzálog hitelét – vagy ugyanannál a banknál, vagy úgy, hogy átviszi azt egy másik bankba. Nem mindegy, hogy havonta 300 eurót, vagy mondjuk 230 eurót fizet ugyanazért a lakásért!

Ezenkívül nem árt időről időre felülbírálni biztosításainkat. Mivel a pénzügyi piac állandóan változik, fejlődik, egyre jobbak a kínálatok. Az 5-10 évvel ezelőtt megkötött szerződéseink lehet, ma már kedvezőtlenek. Jelenleg például mindenkinek azt ajánljuk: ne kössön biztosítással egybekötött spórolást. Hogy miért? Mert ha később kedvezőbb feltételek mellett köthet biztosítást (azaz ugyanazért a pénzért szélesebb körben biztosíthatja magát), nehéz lesz megválnia az adott társaságtól vagy terméktől – ugyanis oda köti a spórolt pénze is.

Az Universal komáromi csapata
Az Universal komáromi csapata

S hogy ezen kívül miért jó az, ha valaki független tanácsadóra bízza pénzügyeit? Ha valami baj történik, balesetet szenvedünk esetleg természeti csapás miatt kár éri a házunkat, az ember az első sokkban azt se tudja, kinek telefonáljon. Ilyen esetben nagy segítséget nyújthatunk: a károsult helyett felvesszük a kapcsolatot a biztosítóval, és meggyorsítjuk a folyamatokat.

Kölcsönt szeretne felvenni? Esetleg olyan helyzetbe került, hogy csökkenteni kéne jelzáloghitelének havi törlesztőrészletét? Biztosítást vagy spórolást szeretne kötni – de nem tudja, hol érné meg anyagi lehetőségeihez képest? Kisvállalkozó, és általános felelősség biztosításra lenne szüksége? Forduljon az UNIVERSAL MAKLER HÁZ szakértőihez. Mivel függetlenek, Önt védik – nem céljuk, hogy Önre sózzanak egy kedvezőtlen szerződést.

Az Universal pénzügyi tanácsadóit megtalálja minden hétköznap 8:00 és 15:00 óra között
a Petőfi utca 11., illetve a Szent János utca 16. szám alatt.
Telefonszám: 0908 761 783

uni-3

Szólj hozzá!