Sport Dél-komárom 2020. 09. 14.

Nyáron sem pihentek a dél-komáromi úszók

Nem tartottak nyári pihenőt a (Dél-)Komáromi Úszóklub SE sportolói. Július elejétől az összes korosztálynak elindult az úszóedzés, melyeken – a nyaralások és egyéb elfoglaltságok miatt – átlagosan hatvan fő vett részt.

A júliusi bajnokságokat novemberre, illetve decemberre halasztották, a kisebb régiós versenyek azonban elindulhattak, így a gyerekek részt vehettek a győri és a tatabányai megmérettetéseken, a serdülők pedig a Margit-szigeten állhattak rajtkőre egy meghívásos versenyen.

Szeidl Balázs vezetőedző szerint a kisebb gyerekek a tízhetes kényszerszünet ellenére újra elkezdtek fejlődni, amely a serdülőknél szintén megfigyelhető, hiszen a Budapesten megrendezett nemzetközi versenyen, ahol az egyik fiú egyéni csúcsa közelében, a másik pedig saját legjobbját megdöntve úszott.

A Komáromi Úszóklub összesen 8 csoporttal, mintegy 80 fővel működik, akik közül 20-an Észak-Komáromból járnak át. A legfiatalabb tanítvány 5, a legidősebb 16 éves. Idén új csoportot is indítanak, amelybe 5-6 éves gyerekek jelentkezését várják.

Az edzéseket Czibor Noémi, Szakáll Bence és Szeidl Balázs tartják. Az úszók számára továbbra is biztosítanak versenyzési lehetőségeket Székesfehérváron, Győrben, Budapesten és Szombathelyen. Az edzésekkel kapcsolatban bővebb információk a kukse.hu oldalon, illetve az egyesület Facebook-oldalán találhatók.