Kultúra 2015. 09. 18.

Nyilas Misi Ösztöndíj Program

A Magyar Református Szeretetszolgálat tehetséges gyereknek nyújt anyagi támogatást. A Nyilas Misi Ösztöndíj Programmal tehetséges, ám rászoruló gyermekeket karolnak fel Magyarországon és határokon túl is. A pályázaton nyert gyermekeket a 2015/16-os tanévben 10 hónap/5 000 forinttal támogatják. Ezt az összeget két részletben kapják meg a szülők (2-szer 25 ezer forint).

“Tudjuk, hogy a tehetség kibontakoztatásához nemcsak kitartó, szorgalmas munkára, de szerencsére és segítségre is szükség van – írják honlapjukon. – Ezért a újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben, és független szakmai zsűriztetés segítségével indítja el Nyilas Misi Ösztöndíj Programját!

KIK PÁLYÁZHATNAK? Azok a magyar iskolába járó,  5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, akik valamely művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet;) sportban (egyéni, csapat) vagy természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika) kiemelkedően tehetségesek. A pályázatot magánszemély (szülő) adhatja be, tehetség- támogatás céljából.

AZ ÖSZTÖNDÍJ ÖSSZEGE 5000- Ft/fő/hónap a 2015/16. tanévre (10 hónap), függetlenül attól, hogy magyarországi vagy határon túli a pályázó. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása banki átutalással történik. A pályázat felhasználását illetőleg a támogatást a pályázó fejlesztésre – egyesület tagdíjra, eszköz kölcsönzésre, különórai támogatásra (iskolai, amennyiben az iskola nem térítésmentesen nyújtja, vagy magánóra), verseny nevezési díjra, útiköltségére,fellépésre használhatja fel.

A PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK HATÁRIDEJE Szlovákiából 2015. szeptember 15-29 között lehet jelentkezni, elektronikus úton.

Határidőn túl beérkezett pályázatot elutasítják. A végső döntést az erre felállított szakmai bizottság hozza meg. A pályázat elbírálásának várható határideje 2015. november 30. Az eredményről minden pályázót e-mailen értesítünk.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK FELTÉTELEI

  • Legalább közepes vagy a fölötti tanulmányi eredmény az előző 2015. év végi tanévben- ( 2015. év végi bizonyítvány)
  • Igazolás vagy ajánlás attól a személytől, aki a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja; (a sablon letölthető)
  • Egy csatolt dokumentum (video, hangfelvétel, kép) arról a szakágról, amiben a pályázó tehetséges;
  • Versenyeredményt igazoló dokumentum (max. 3 db oklevél, 2 évnél nem régebbi);
  • Szülői nyilatkozat: a 14. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén; (a sablon letölthető)

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG TAGJAI:
Szinetár Dóra – Jászai Mari-díjas magyar színésznő-énekesnő. A pályázatokat művészi, elsősorban előadóművészi és zenei szempontból fogja értékelni.
Agócs Írisz – Ma Magyarország egyik legismertebb elismertebb gyermekkönyv illusztrátora. Rajzait a vidámság és a nyugalom hatja át. A beérkező pályázatokat képzőművészeti szemszögből fogja értékelni.
Lackfi János – József Attila-díjas költő, író, műfordító. A pályázó gyerekek közül a humán kötődésűek pályázatinak böngészésére és értékelésére kértük fel.
Gergely István – Kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja. 2013 óta Benedek Tibor szövetségi kapitány mellett a magyar válogatott kapusedzője és csapatvezetője. A sportoló gyerekek közül fogja majd értékelni a legtehetségesebb pályázókat.
Rátai Dániel – Feltaláló, informatikus, a Leonar3Do integrált szoftver és hardver platform megalkotója. 2005-ben a Magyar Innovációs Szövetség Danit kérte fel, hogy a Leonar3Doval képviselje hazánkat az Intel fiatal feltalálóknak kiírt nemzetközi versenyének döntőjén az USA-ban. Dani összesen hat díjjal tért haza. Természetesen a tudományos, tanulmányi eredményeiket tekintve kiemelkedő, reál beállítottságú gyerekek pályázatait fogja értékelni.
Pál Sándor – A Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke és a Nyilas Misi Ösztöndíj Program létrehozója, aki odaadó munkájával segíti a rászorulókat és az ösztöndíj program végső értékelő bizottságának elnöke.

További információk: Nyilas Misi Ösztöndíj Program 

Ha valami nem egészen világos, segítséget kérhetünk az észak-komáromi diakóniai központban is. A diakóniai központ a Jókai u.34 alatt található, de információk kérhetők a 035/760 45 22 telefonszámon is.

Szólj hozzá!