Mix 2018. 02. 21.

Nyílt napot tartottak a Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnáziumban 2011. szeptember 1-jétől indult meg a nyolcéves gimnáziumi oktatás az alapiskolák 5. osztályát befejezett tanulók részére. A gimnázium igazgatósága 2018. február 20-án (kedden) nyílt napot rendezett az érdeklődők, az ide jelentkezni szándékozó ötödikes diákok és szüleik számára a gimnázium épületében.

Bemutatásra került az intézmény, az itt folyó oktatás formái és lehetőségei. A tájékoztató középpontjában természetesen a nyolcéves gimnázium óraterveinek, célkitűzéseinek és a felvételi követelményeinek a bemutatása állt. A kerettörténet humoros formában – Szabó Gábor tanár úr ötletgazdának köszönhetően – Pom-Pom története volt. Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója a program végén falinaptárat adott át a diákoknak. Délelőtt a diákok betekintést nyerhettek az oktató-nevelő munkába, majd óralátogatásokon is részt vettek, a szülők és pedagógusok kötetlen beszélgetés során pedig választ kaphattak érdeklődő kérdéseikre. A nagy érdeklődés – szülők és diákok több, mint hatvanan voltak – és a pozitív vélemények optimizmusra adnak okot, a tanulók és szüleik egyaránt kedvezően nyilatkoztak a nap tapasztalatairól.

A nyolcosztályos képzésre legkésőbb áprilisig 10-ig kell leadni a jelentkezést abban az általános iskolában, amelyet a tanuló látogat, vagy a jelentkezési lapot személyesen be lehet hozni a gimnáziumba április 20-ig. A felvételi vizsga május 14-én hétfőn magyar nyelvből, szlovák nyelvből és matematikából lesz, bővebb információk a www.sjg.sk honlap Felvételi menüpontjában találhatóak.

Sok-sok diák kitűnő eredményt ér el a különböző versenyeken. Az iskolai pedagógiai program nyújtotta előnyök (emelt óraszámban tanítják pl. a matematikát, a második idegen nyelvet, informatikát és a testnevelést, szorosan együttműködő szakembergárda, egységes nyelvoktatás – főnyelv az angol, és második nyelvet választhatnak: német vagy spanyol, kreativitáson alapuló órai tevékenységek, tantárgyközi kapcsolatokra építő diákközpontú tanórák, gazdag szakkörkínálat, tehetséggondozás, egyéb programok: tanulmányi kirándulás, színházlátogatás, sítúrák, énekkar, tánctanfolyam) pedig szakmai-módszertani szempontból is életképes alternatívát kínálnak mindazoknak, akik az oktatás lehetőségét fontolgatják gyermekük számára.

(Králik Zsuzsanna)