Kultúra 2024. 01. 17.

Megnyílt a színpad a Pincében

A környékbéli zenészektől volt hangos a Pince klub idei nyitóbulija január 12-én péntek este. Komáromban első alkalommal rendezték meg a dunaszerdahelyi NFG klub jól bevált rendezvényét, melynek ötletgazdája itt is Mezei Máté, komáromi zenész volt.

Az est küldetése szerint a helybéli zenészek apraja nagyja lehetőséget kapott, hogy csatlakozzon egymáshoz a színpadon, és együtt élvezhessék a kötetlen improvizáció és együtt zenélés örömeit. Mindeközben új ismeretségekre és tapasztalatokra is szert tehettek, egy hangulatos jammelés sorozatnak lehettek szem- és fültanúi a résztvevők.

A színpadon minden vállalkozó szellemű egyén számára akadt hely, így egyaránt képviseltették magukat a hivatásos zenészek, úgy mint a lelkes amatőrök, a fiatalok és az egyetemisták, a középiskolások, de még a Komáromi Jókai Színház néhány színészpalántája is.

A színpad sosem ürült ki teljesen

Az este hét órai nyitásától kezdődően egészen hajnalig sorra adták egymásnak a stafétát az összegyűlt muzsikusok. Javarészt a komáromi, a dunaszerdahelyi, az érsekújvári és a lévai járásból érkeztek a lelkes fellépők a közönség – és saját maguk – szórakoztatására.

A remek hangulat és a sok résztvevő a bizonyítéka annak, hogy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre. Éppen ezért a szervezők azt ígérik, a jövőben rendszeresen hozzák majd el a nyílt színpados estéket Komárom belvárosába.