Mix 2022. 05. 18.

Nyugdíjjal kapcsolatos magyar–szlovák tanácsadó nap a Szociális Biztosítóban

Május 27-én magyar-szlovák tanácsadást tartanak a Szociális Biztosító komáromi kirendeltségén. A biztosító ügyfelei 9:00 és 16:00 között a Petőfi utca 7. szám alatt kaphatnak választ nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseikre.

Mindazoknak, akik Magyarországon (is) dolgoznak illetve dolgoztak, lehetőségük nyílik megvitatni nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket.

A nemzetközi tájékoztató/ tanácsadó napot a magyar féllel közösen (Magyar Államkincstár) szervezi meg a Szociális Biztosító. A pandémia előtt már több alkalommal rendeztek hasonló rendezvényt, mindig nagy érdeklődés övezte. A mostani alkalom kifejezetten a nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekre igyekszik választ adni.

A cél tanácsadást nyújtani a jelenlegi és leendő nyugdíjasoknak, akik nyugdíjjárulékukat Szlovákiában és Magyarországon is fizették. Az ügyfeleket mindkét ország nyugdíjszakértői várják, hogy segítsenek eligazodni a szlovákiai és magyarországi szabályokban és lehetőségekben.

A komáromi kirendeltség épülete

A Szociális Biztosító kéri az ügyfeleket, hogy a zökkenőmentes tanácsadás érdekében egyeztessenek időpontot a +421 906 171 635 telefonszámon, vagy a prihlasovanie@socpoist.sk e-mail címen. Azok az ügyfelek fognak elsőbbséget élvezni, akik időpontra érkeznek.

A tanácsadás ingyenes – azok számára is, akik nem kérnek időpontot.

Amennyiben időpontot igényel, a konkrét kérdésén kívül szükséges megadnia: vezeték- és keresztnevét, születésének helyét és idejét, személyi azonosító számát (rodné číslo) vagy társadalom biztosító számát (číslo poistenia).

A biztosító ezenkívül felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy ne felejtsék otthon személyes, illetve nyugdíjjal kapcsolatos irataikat.