Kultúra 2022. 09. 05.

Nyüzsgő hétvége ígérkezik Dél-Komáromban, a szőnyi városrészben

A járvány utáni időszak első szüreti falunapjára várnak mindenkit e hét szombaton, azaz szeptember 10-én a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarára, ahol már reggel 9-kor indul a főzőverseny.

Nyikus Annától, az eseményen egyik szervezőjétől megtudtuk, a színes programkavalkád a hagyományokhoz híven a Tóth Gyula emlékére rendezendő horgászversennyel indul majd a szőnyi tavon reggel 6 órakor.

9-től aztán a Bozsik iskola rendezi meg szokásos szüreti focikupáját, és ekkor kezdődik a már a bevezetőben említett főzőverseny is a művház udvarán.

11 órától a kicsiket és a kicsit nagyobbakat várja interaktív koncertre a Napvilág zenekar. A bakonyi népi játszótér pontban délben nyitja majd meg kapuit. A hivatalos megnyitót 14 órakor tartják, itt beszédet mond dr. Molnár Attila polgármester, ekkor kerül sor a hagyományos lovas felvonulásra, valamint a falu idei főbírójának és bírónéjának bemutatására.

A délutánt folklór műsor, tombolahúzás színesítik, majd 19.00 órától Beliczai Balázs stand up comedy műsorát nevethetjük végig. 20.00 órától örökzöld táncdal és operett slágerek csendülnek fel Bodnár Vivien és Kósa Zsolt előadásában. A napot a Vidám Fiúk koncertje zárja.