Turizmus Dél-komárom 2023. 02. 24.

Óriási az érdeklődés Dél-Komárom iránt

Tegnap kezdődött és vasárnap zárja kapuit Magyarország első számú turisztikai vására, a 45. Utazás kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a fenntarthatóság a mottó.

– Városunk, Komárom idén is külön standon mutatkozik be a helyszínen. Számos kiadvánnyal, így a Komárom Kalauzzal, a Komárom turisztikai magazinnal, a Szuronyffy Szaniszló és a komáromi kisleány című mesekönyvvel, komáromi ajándéktárgyakkal, imázsfilmekkel, a helyi turisztikai attrakciókat, mások mellett a Brigetio Gyógyfürdőt bemutató sajtófalakkal készültünk. Érdekesség, hogy Turbók Attila hagyományőrző személyében, egy igazi huszárt is vittünk magunkkal, valamint a Csillagerőd gyűjteményéből is sikerült kölcsönöznünk egy antik-szobormásolatot. Nagy öröm számunkra, hogy érezhetően megnőtt városunk iránti érdeklődés az utóbbi években, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy
Molnár Anita, a Magyar Turisztikai Ügynökség-Tourinform programigazgatója is megtisztelte standunkat látogatásávalnyilatkozta Proczeller Tamás, a dél-komáromi Tourinform iroda vezetője.

A rendezvény Magyarország legnagyobb turisztikai kiállítása, mely egyszerre szólítja meg mind a szakembereket, mind pedig a nagyközönséget. A nyitónapon kizárólag a szakemberek érkeznek, hogy üzleti kapcsolataikat ápolják, vagy új kapcsolatokat kössenek és részt vegyenek a szakmai konferenciákon. A kiállítás utolsó két napja, pedig a nagyközönségé, akik utazásokat foglalhatnak, megismerkedhetnek különböző országok kultúrájával, szokásaival, vagy megismerhetik a régiók, vagy egyes városok különlegességeit, látványosságait – olvasható a rendezvény honlapján

Az Utazás kiállítás minden évben kiemel egy hazai térséget és egy külföldi országot, melyet az érdeklődők jobban megismerhetnek. Idén a belföldi díszvendég a BalatonBike365Bringázz egész évben a Balaton környékén! A külföldi díszvendég pedig nem más, mint az egzotikus úticél Madagaszkár. Idén a rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutatnak, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt, amely Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmu városfejlesztési projektje, melynek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, park lesz.

Visszatérő program a Blogger Találkozó, mely szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket a legismertebb hazai utazó bloggerekkel. Nem marad el az Afrika Expo Budapest sem, mely Közép-Kelet Európa egyetlen négy napos Afrika tematikus fóruma. A legnagyobb újdonság az E-Bike Test&Show, ahol az érdeklődők E-Bikekokat próbálhatnak ki egy külön erre a célra épített pályán, valamint olyan magyar biciklis tehetségekkel is találkozhatnak, mint Valter Attila és Vas Blanka.