Mix 2017. 12. 30.

Padlógázon pörgött a buli a 19. Szilveszter Rallye-n

Féktelen tempóban csúszunk át 2018-ba, a szilveszteri bulizás a 19. Szilveszter Rallye-val megkezdődött. Óriási csata dúlt a télbe öltözött Hungaroring aszfaltján, a viadal történetében először háromszoros bajnokot is avattak.

A XIX. Szilveszter Rallye abszolút győztese a Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) páros, második az ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) duó, míg a harmadik a szlovák Majercak Vlastimil, Kusnier Pavol (Ford Fiesta R5) kettős lett!

A Vincze Ferenc – Bazsó Attila duó történelmet írt, idei második győzelmükkel és a győztes Skoda Fabia R5-tel háromszoros bajnokként búcsúztatják az évet. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár harmadszor sikerült megnyernünk a Szilveszter Rallye-t, ráadásul kis híján hibátlan teljesítménnyel. Jövőre természetesen visszatérek, hiszen nagy álmom, hogy ezt a szép vándorserleget végleg elnyerjem, amihez három egymást követő évben kell elsőnek lennem” – nyilatkozta Vincze Feri.

A tavalyi ezüstérmesek is keményen odatették magukat, az utolsó másodpercig küzdöttek, hogy megszerezzék a bajnoki címet, de a második gyorsaságin 8 másodperces hátrányba kerültek, így maradt 2. hely. Jövőre azonban ismét visszatér a Kiss László – Kissné Varga Zsuzsanna páros, hogy két abszolút ezüst után végre hazavihesse a győztesnek járó vándorserleget.

Aki kicsit is szereti az autósportot, annak minden évben kihagyhatatlan esemény a Szilveszter Rallye. Magyarország legnagyobb rali bulija immáron 19. alkalommal várta a rajongókat, akik a csípős, hideg széllel dacolva már a kora reggeli órákban elfoglalták a legjobb helyeket. Az évzáró viadal hanggal és látvánnyal bőkezűen kényeztette a közönséget, a keresztben csúszó, durrogó autókat dudaszóval, örömujjongással jutalmazták, nem csak a technika izzadt az aszfalton, hanem a hangulat is felforrósodott. Az élményektől kipirosodott arcú, csillogó szemű rajongók ezekkel a gondolatokkal térhettek haza:

 „Szia Anyu, a srácokkal leléptünk és degeszre tömtük magunkat rali-élménnyel. Előételként, étvágygerjesztőként a mellettünk felvonuló, felsorakozó versenyautók látványát fogyasztottuk. A pilóták a gumikat melegítve, fékeket tesztelgetve, duruzsolva, rotyogva haladtak el mellettünk, mintha nagymamánk konyhájában lettünk volna, ahogy a vasárnapi húslevest főzi. Igaz, a domboldalon több bográcsban is főtt a gulyás, sült a virsli – mégiscsak egy szilveszteri buliba csöppentünk – csak itt a dob- és gitármuzsika helyett a kipufogókból áradó basszus kényeztette füleinket. Majd a futam elstartolt, bőséges adaggal kaptunk a főételből is. Az ünnepi menüben ott voltak az R5-ös vasak, a Mitsubishi Lancer EVO-k, a BMW, a Citroen, az Opel és sorolhatnánk… – 7 ország, több mint 200 versenygépe. Desszertnek pedig az elmaradhatatlan Ladás élmény-falatok édesítették meg a napot, a visító, sikító szörnyetegek még mindig az egyik legnagyobb közönség-kedvencnek számítanak, a legőszintébb mosolyokat ők szerezték. Köszi Anyu, köszönjük srácok, jövőre újra találkozunk!”

XIX. Szilveszter Rallye, végeredmény (6 gyorsasági szakasz, 69,33 km)
1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 41:35.1 perc
2. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) 14.6 másodperc hátrány
3. Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier (Ford Fiesta R5) 1:07.4 perc h.