Kultúra 2013. 09. 07.

Péntektől ismét Borostyán Fesztivál

A 19. Borostyán Fesztivál az utóbbi évekhez hasonlóan a 6. Komáromi Borkorzóval és a 3. Kútfeszttel egyszerre valósul meg.
Idén a zenei fesztivál gerincét a jazz, a megzenésített versek, a 60 évek gitármuzsikája, valamint a musical világa képviseli.

borostyan-delta1-(1)

A H &G Factory Hodek Dávid komáromi dobos legújabb nemzetközi zenei formációja.
Többféle zenei műfajt ötvöznek, elektronikus zenével vegyítve. Az együttes tavasszal több hetes turné keretén belül New York leghíresebb jazz-klubjaiban mutatta be készülő lemezük anyagát. Új lemezük a napokban jelent meg.

Micheller Myrtill napjaink egyik legtehetségesebb képviselője a magyarországi jazz zenei életnek. Pintér Tiborral 2006-ban alapították meg Voice & Guitar nevű duójukat, és azóta már több CD-jük is megjelent. Számos nemzetközi versenyen a legjobbak között díjazták a formációt.
Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot jelent, és különleges zenei élményt kínál a hallgatóknak.

A Pandolin zenekar négy éve alakult akusztikus trióként. A fesztiválon basszusgitárossal és dobossal kiegészülve mutatják be dalaikat.
A Fülke zenekar megzenésített verseket ad elő. A zenei formáció a dél-komáromi Zsebsün együttes és a progresszív rockzenét játszó M-nélkül zenekar tagjaiból jött létre, az első koncertjük három évvel ezelőtt éppen a Borostyán Fesztiválon volt. Népi motívumokkal tarkított, könnyen emészthető muzsikát hallhat tőlük a zenekedvelő közönség.
A házigazda Borostyán együttes készülő új lemezük anyagából mutat be néhány dalt, valamint ír népdalfeldolgozásokkal színesíti a zenei kínálatot. Az együttes először mutatkozik be Nagy László énekes-gitáros, zeneszerző nélkül, akit Hajnal Dóra, a Fülke zenekar énekese helyettesít a szombati koncerten.
Memória Társulat a 60-as évek gitármuzsikáját idéző zenéjével, a Shadows együttes és más zenekarok instrumentális muzsikájával mutatkozik be.
A Magyarock Musical Band népszerű musicalok dalait fogja bemutatni, ezzel zárul a 3 napos Borostyán Fesztivál.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

A 19. Borostyán Fesztivál programja:
Komárom, Tiszti Pavilon szabadtéri színpada

szeptember 6., péntek

18:30 H & G Factory – Hodek Dávid és barátai
20:00 Voice & Guitar –Micheller Myrtill & Pintér Tibor

szeptember 7., szombat

18:30 Pandolin együttes koncertje
20:00 Fülke együttes koncertje
Borostyán együttes koncertje

szeptember 8., vasárnap

17:00 Memoria Társulat koncertje
18:30 Magyarock Musical Band koncertje

Bővebb információ a Borostyán Fesztivál facebook oldalán található.

Szólj hozzá!