Turizmus Dél-komárom 2023. 07. 13.

Programdömping a Brigetio Gyógyfürdőben

Végre itt az igazi nyár, nyugodtan kijelenthetjük, hőség van! Javában tart a strandszezon! A dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdőben nemcsak csobbanhatunk, hanem számos programon is részt vehetünk a következő napokban, hetekben! Most szombaton (07.15.) például időutazás várja a vendégeket!

Radics Török Tímea, az intézmény ügyvezetője elmondta, a programdömping már múlt héten elindult, mikor is a KomGasztro csapata, komáromi Jókai palacsinta-kóstolót tartott a fürdőben. Az előttünk álló hétvége első napján, július 15-én, délelőtt 10 és délután 16 óra közt a strandröplabda pálya melletti területen egy épített valódi jurtába tekinthetnek be az érdeklődők, megismerkedhetnek a korabeli életmóddal, őseink hétköznapjaival. Emellett lesz íjászat, és számos ügyességi játékot is kipróbálhatnak a kicsik és nagyobbak.

Július 23-án, aztán visszatérő vendégként Czanik Balázs érkezik az országos strand road showval, felhívva a figyelemt a mozgás és az egészséges életmód fontosságára!

– A mozgás gyerekkorom óta az életem szerves részét képezi. Fociztam, táncoltam, számos küzdősportban kipróbáltam magam, míg végül az aerobik felé vezetett az utam, mert nagyon tetszett, hogy az lényegében a sport és a tánc ötvözete. Közel két évtizede tartottam az első aerobik órámat a szülővárosomban. Az első pillanattól sokan és szívesen jártak hozzám, így hamarosan Budapesten is elkezdtem órákat adni. Időközben megismerkedtem az ismert brazil küzdősporttal, a Capoeirával, és megfogalmazódott bennem egy új mozgásforma, a Capoeira Aerobik ötlete. A gondolatot tett követte, és a világon egyedüliként kidolgoztam és létrehoztam Capoeira Aerobikot. Jelenleg 250 fős Capoeira Aerobik edzői csapatom oktatását és továbbképzését végzem az országhatárokon belül és azon túl. Személyi edzőként is örömmel foglalkozom és személyre szabott étrendet állítok össze azoknak, akiknek arra van szükségük – olvasható Czanik Balázs honlapján.

Július 29-én aztán folytatódik az időutazás. A Komáromi Klapka György Múzeum munkatársainak segítségével az ókorba repülhetünk vissza. E napon nem csupán a brigetiói feltárások legfrissebb eredményeiről számolnak be, de lesznek játékos, kézműves múzeumpedagógiai foglalkozások, és még ókori frizurát is készítetthetünk. És, hogy a testmozgás se maradjon ki, buborékfocizni is lehet majd a fürdőben.

Az intézmény idén is csatlakozott a strandok éjszakája elnevezésű országos sorozathoz. Július 29-én tűzzsonglőr showra és zenés éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket.

A nyári programdömping augusztusban a Magyar Vöröskereszt családi napjával folytatódik, melyen számos egészségügyi mérésre, szaktanácsadásra kerül sor, és persze nem marad el a témához kapcsolódó hagyományos kézműveskedés sem. Mindezen események mellett a fürdő állandó programjai, így a napi strandkönyvtár, valamint a keddenként, péntekenként és vasárnaponként zajló aqua zumba folyamatosan várja a vendégeket.

A programokkal kapcsolatos további információk a Brigetio Gyógyfürdő Facebook-oldalán és honlapján olvashatók!