Sport 2020. 06. 16.

Számos régiós kerékpártúrára indulhatunk Komáromból

Több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra-lehetőség várja a látogatókat az idei nyártól Komáromban és környékén. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetünk, végig kiépített kerékpárúton – írja a turizmus.com.

A Komárom és Karva közti Dunamente térsége kiváló lehetőségeket kínál mindazoknak, akik egy kis mozgással szeretnék levezetni az elmúlt hónapok feszültségeit. A hosszabb útra vállalkozók számára már kipróbálható a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárút, egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező útvonal, amelyen a kevésbé rutinos biciklisek is elindulhatnak.

A Dunamente azonban azok számára is ajánlott, akik jobban szeretik a rövidebb távú csillagtúrákat. Duka Gábor, Karva polgármestere, a Dunamente TDM igazgatója szerint a terepi adottságok kiválóan alkalmasak arra, hogy jelentős megterhelés nélkül biciklizhessenek akár családok is a térségben. Végig kiépített, aszfaltozott kerékpárút-hálózat várja az érdeklődőket, az egyes településeken számos olyan látnivaló akad, amelyek korlátozás nélkül felkereshetőek, az éttermek, kávézók pedig fel vannak készülve a vendégek fogadására a kötelező előírások szigorú betartása mellett.

Már Pozsonyig is el lehet biciklizni a kiépített kerékpárúton, sőt, Komáromban és környékén több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetősége várja az idei nyártól a kalandorokat.

A Komárom és Karva közti Dunamente térsége kiváló lehetőségeket kínál mindazoknak, akik egy kis mozgással szeretnék levezetni az elmúlt hónapok feszültségét. A hosszabb útra vállalkozók már kipróbálhatják a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárútvonalat, amely egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező kerékpárút, így itt a kevésbé rutinos biciklisek is elindulhatnak – írja a Magyar Nemzet. A Dunamente azok számára is ajánlott, akik jobban szeretik a rövidebb távú csillagtúrákat.

Komárom az a hely, ahonnan kellemes kerékpártúra szervezhető Izsára, az egykori római erőd nyomaihoz, vagy akár Karváig is el lehet biciklizni a Duna partján vezető Eurovelo6 kerékpárúton. A karvai Duna-korzón a település kilátójából is meg lehet csodálni a páratlan panorámát. A rutinosabb biciklisták számára pedig javasolt egy Komárom–Muzsla túra, de másik irányba indulva a gútai vízimalomig is el lehet kerekezni.

A Dunamente térség weboldalán letölthető a térség turisztikai applikációja, a Dunamente app, amely offline is használható térképeket és útvonaltervezőt tartalmaz.

(turizmus.com)