Sport Dél-komárom 2019. 05. 16.

Remek formában a dél-komáromi úszók

Az már szinte természetes, hogy a dél-komáromi úszók évről évre remek eredményeket érnek el a magyarországi versenyeken, az idei év azonban különösen is jól indult a klub számára.

Rögtön a januári szezonnyitón, a szombathelyi IV. Savaria Kupán 17 érmet sikerült begyűjteni a fiatal sportolóknak, és persze számos egyéni csúcs is született. Összesen 40 éremmel a nyakukban tértek haza a február végén Szombathelyen rendezett Colonia Claudia Sabariensum első fordulójáról, valamint a március 2-án Pápán tartott, Veszprém-Vas megyei úszósuli körversenyről is.

A „Claudius” március végi második etapján 13 érmet érdemeltek ki a Komáromi Úszóklub SE versenyzői, itt az észak-komáromi Dikácz Bence 200 méteres mellúszásban a magyar korosztályos országos ranglista második legjobb idejét úszta 2:27.29-el!

Az április végi székesfehérvári felmérőn öt dobogós hely született. Dikácz ezúttal a 15 éves fiúk országos ranglistájának második legjobb idejével nyerte meg a 400 méteres vegyesúszást. Takács Fábió lett, ugyanebben a számban ezüstöt hozott. Ugyanitt az év elejétől újra Dél-Komáromban edző Nagy Nikoletta aranyéremet szerzett szintén 400 vegyesben.

Május első hétvégéjén Dikácz Bence a szlovák úszóválogatott tagjaként Lengyelországban, Oswiecimben, a visegrádi országok részére rendezett nemzetközi olimpiai reménységek versenyén bronzérmet szerzett 200 mellben 2:26.34-es idővel, mellyel jelenleg a magyarországi rangsor a második helyen áll.