Sport 2023. 01. 20.

Röplabda: Komárom legyőzte az esélyesebb Kamnikot a MEVZA kupában

Hatalmas szenzáció született a horvátországi Eszéken: Komárom 3:0-ra nyert egy nagyon erős szlovén csapat, a Kamnik ellen, lerombolva ezzel minden papírforma-előrejelzést. A komáromi fiúk az idei szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtották.

A RIEKER UJS KOMÁROM röplabda csapat kiváló formában volt a MEVZA kupa negyedik versenyén.

Gabriel Chocholak edző játékosai már kedden is győzni akartak a horvát bajnokság listavezetője, Eszék csapata ellen, de 2:3-ra elveszítették a mérkőzést. Szerdán a MEVZA – Közép-európai Liga harmadik csapatával, a szlovén Kamnikkal mérte össze erejét Komárom. Bár a Kamnik volt a mérkőzés nagy esélyese, Komárom kiváló teljesítményének köszönhetően, pont nélkül búcsúztak a mérkőzéstől. Komárom számára ez volt a negyedik győzelem a bajnokságban, és a tabellán az 5. helyen áll.

MEVZA – FÉRFI – 4. VERSENY – SZERDA:

OK CALCIT KAMNIK m (Slo.) – RIEKER UJS KOMÁROM 0:3 (-23, -20, -23)

Bírók:  Adler és Horváth (mindketten magyarok), 35 néző.

CALCIT KAMNIK: Sosa Sierra 15, Pavlović 9, Mitrašinović 7, Mujanović 4, Aponza Carabali 4, Okroglič 3, Vinkovič 3, Arsenoski 1, Planinšič 0, Lazar 0, libero Klobučar. Edző: Pleško Matija.

RIEKER UJS: Gergely 16, Szarek 13, Kohút 12, Mačuha 9, Ogurčák 6, Kasperkevič 2, libero Krajčo. Edző. Chochoľak Gabriel.

Gabriel Chochoľak, a Rieker UJS edzője: „Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk egy erős ellenféllel szemben, aki teljesen más célokra koncentrált, mint mi. 3:0-ra nyertünk, ami elképesztő. Koncentrált teljesítményt nyújtottunk. A harmadik szettben hat ponttal vezettünk, de hagytuk, hogy az ellenfelünk felzárkózzon, de végül megnyertük a szettet, aminek nagyon örülök. Ezen a mérkőzésen minden úgy alakult, ahogyan az a nagykönyvben le van írva. Mi egy olyan csapat vagyunk, amelynek két arca van. Az egyik az, hogy kiváló teljesítményt nyújtunk, aztán jön az érthetetlen koncentrációvesztés, ami a hazai versenyeken gyakran előfordul velünk, és így saját magunkat húzzuk le. A MEVZA mentalitását kell átvinnünk a saját versenyeinkre.“

Forrás: VK Spartak UJS Komárno