Sport 2022. 01. 25.

Röplabda: Komáromban rendezik a Niké szlovák kupa női és férfi döntőit

Február első hétvégéje (2022. február 5-6.) a röplabda jegyében telik majd, hiszen két nap alatt összesen öt mérkőzést láthatnak a nézők. Ezekkel a mérkőzésekkel zárul a 2021/22-es versenyévad a Niké Szlovák Férfi Kupában és a Niké Szlovák Női Kupában. A csapatok Komáromban küzdenek meg a Štefan Pipa trófeáért.

„Idén is meglehetősen bonyolult volt a helyzet a Niké Szlovák Kupával kapcsolatban. A járványügyi intézkedések miatt az elmúlt hetekben nem rendezhettünk kupamérkőzéseket. Emiatt az Szlovák Röplabda Szövetség versenybizottsága (SK SVF) úgy döntött, hogy módosítja a verseny menetét. A klubokat még január elején értesítették a változásokról, a napokban pedig megszületett a végső döntés. Így 2022. február 5-én, szombaton rendezik az elődöntőket egy győztes mérkőzésig (két női és egy férfi találkozót játszanak). 2022. február 6-án, vasárnap a férfi és női csapatok döntő mérkőzéseire kerül sor, amelyeket élőben közvetít a JOJ Tv Sport csatornája. A fenti változásokat elsősorban azért kellett meglépnünk, mert jelenleg nagyon bizonytalan a járványhelyzet és az egyes csapatok versenynaptára is nagyon sűrű” – mondta Filip Moravčík, a Szlovák Röplabda Szövetség versenymenedzsere és elnöke.

Biztosan döntőt fog játszani a sorsolás alapján a TJ Slávia Svidník férfi csapata. Az elődöntőben a Rieker UJS Komárom és a TJ Spartak Miava csapata küzd meg egymással. A nőknél eddig az egyetlen biztos elődöntős a VK Pirane Brusno csapata.

„A női csapatok azt az információt kapták, hogy legkésőbb 2022. február 2-ig kell lejátszaniuk a negyeddöntős mérkőzéseket, valamint lehetőség van az extraligás találkozók beszámítására is, ha az extraligás sorsolás lehetővé teszi ezt, ill. mindkét résztvevő csapat beleegyezik ebbe” – mondta Filip Moravčík.

A férfi és női csapatok az elődöntő és döntő mérkőzéseit a komáromi városi sportcsarnokban játsszák le.

„A Szlovák Röplabda Szövetség nevében szeretném megköszönni a komáromi klub vezetőségének, hogy részt vesznek ilyen jellegű rendezvények lebonyolításában, hiszen a komáromi mérkőzések mindig nagyon színvonalasak. Örömünkre szolgál, hogy a mostani intézkedések lehetővé teszik, hogy nézők is részt vegyenek a mérkőzéseken, igaz, korlátozott számban. Ezen a hétvégén a speciális Gerflor felületen játszhatnak a csapatok, valamint a Challenge rendszert is használják majd” – tette hozzá Filip Moravčík.  

„Számunkra a Szlovák Kupa megszervezése nagy kihívás és egyben nagy megtiszteltetés is, hogy a Szlovák Röplabda Szövetség megbízik bennünk egy ilyen rendezvény megszervezésével. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden résztvevő számára a legjobb feltételeket biztosítsuk. Nagyon várjuk már a hétvégét” – mondta Ferencz László, a komáromi klub elnöke.