Kultúra Dél-komárom 2020. 01. 10.

Sikeres a dél-komáromi „humán program”

Az önkormányzat 36 hónapig tartó projektje során a 10 konzorciumi tag Dél-Komárom vezetése mellett hajtja végre a pályázatban foglalt fejlesztéseket, programokat, képzéseket.

Dél-Komárom esetében összesen 6 fő mentor, családsegítő, és közösségszervező foglalkoztatását vállaltuk , akik a projektben meghatározott programelemek végrehajtásában, megvalósításában működnek közre. A projektiroda 2018. márciusától kezdte meg működését – tudtuk meg dr. Molnár Attila polgármestertől.

A programnak köszönhetően eddig számos tréning, képzés valósult meg, de ez a projekt finanszírozott olyan közösségi rendezvényeket is, mint a nyári napközis tábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében megvalósult Paraolimpia, az óvodásoknak szóló Kismester Kézműves Klub, a „Kincset ér!” egészségügyi prevenciós program, az érvédők szűrőprogram, újraélesztő tanfolyamok, vagy épp a „Szertelenül bulizom” rendezvény.

A program keretében támogatást kaptunk térfigyelő kamerarendszer bővítésre és korszerűsítésre, melyet az idén fogunk üzembe helyezni. Szintén a projekt keretében volt lehetőségünk a Közösségi Ház nagytermének felújítására, amelyre tavaly nyáron került sor – tette hozzá a városvezető.