Oktatás 2024. 02. 19.

Sikeresen zárult a Selye János Egyetem minőségbiztosítási rendszerének akkreditációja

A Szlovák Felsőoktatási Akkreditációs Ügynökség (“Ügynökség”) Végrehajtó Tanácsának 2024. február 8-i döntése alapján sikeresen végződött a Selye János Egyetem minőségbiztosítási rendszerének megmérettetése. A felsőoktatás minőségbiztosításáról szóló 269/2018 T. t. sz. törvény értelmében köteles minden szlovák felsőoktatási közintézmény saját minőségbiztosítási rendszert kidolgozni és működtetni a gyakorlatban is.

A Selye János Egyetem minőségbiztosítási rendszerét az Ügynökség az előírt szabványoknak megfelelőnek minősítette, ennek alapján az egyetem az alábbi tanulmányi szakokon belül jogosult tanulmányi programok létrehozására, működtetésére és ezek módosítására.

 Gazdaságtudományok és menedzsment (alap-, mester- és PhD.-képzés)• Informatika (alap-, mester- és PhD.-képzés)
• Matematika (PhD.-képzés)
• Teológia (alap-, mester-, összevont alap+mester-, PhD.-képzés)
• Pedagógusképzés és pedagógiai tudományok (alap-, mester- és PhD.-képzés).

Az egyetemnek olyan akkreditált minőségbiztosítási rendszere lett, amely lehetővé teszi, hogy a továbbiakban is működtesse a karokon akkreditált tanulmányi programokat, de lehetővé teszi azt is, hogy ezeket a programokat az egyetem saját maga, felsőbb szerv, azaz az Ügynökség közvetlen jóváhagyása nélkül módosíthassa. Az egyetem a fennállása során először jogosult önállóan, saját hatáskörben új tanulmányi programokat létrehozni és akkreditálni az említett öt tudományterületen belül.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Selye János Egyetem tehát a minőség szempontjából is az Ügynökség szabványainak megfelelő, minden igényt kielégítő, korszerű felsőoktatási intézményként várja a hozzá érkező hallgatókat és biztosít minőségi oktatást a már itt tanuló hallgatóknak.

Az intézmény ezzel a fejlődésének egy minőségileg újabb, nagy lehetőségeket megnyitó szakaszába lépett.

(Sajtóközlemény)