Sport Dél-komárom 2023. 01. 31.

Sikert sikerre halmoznak a dél-komáromi fitkidesek

A lányok már javában készülnek a tavaszi szezonra, ahol ismét bizonyítaniuk kell a nívós megmérettetéseken. Suhajda Flóra vezetőedző munkáját továbbra is Pintér Alexandra segíti – írja a komarom.hu.

Az őszi versenyszezonban szép eredmények születtek másod és harmadosztályban. Suhajda Flóra elmondta, hogy idén már az első osztályban is indulnak, mivel Somogyi Lola kvalifikálta magát az Európa Kupára, ahol 5. helyen végzett, így alanyi jogon feljutott az első osztályba.

Köbli Dorka a másodosztály „B”-ből a másodosztály „A”-ba került, – ami az első osztály előszobája –, és idén már ebben a kategóriában fog versenyezni. Köbli Dorka és Somogyi Lola duóval is első osztályban indulnak majd, itt több elemet kell bemutatniuk és a gyakorlatuk is hosszabb lesz.

Tavaly debütált a DanceFree, amely egy teljesen új kategória a Fitkidben, itt kevesebb elemet kell bemutatniuk a versenyzőknek, a hangsúly a táncon van. Ezen a megmérettetésen 11 fős csapattal indultak. A decemberi nemzetközi versenyen népes mezőnyben indultak a lányok, ugyan nem jutottak be az első hatba, de jól érezték magukat és sok-sok tapasztalatot gyűjtöttek. A lányok január első napjaiban kezdték el a felkészülést a tavaszi versenyszezonra. Hetente háromszor edzenek és nem csupán csoportos edzések, de hétvégén egyéni edzések is vannak.

A Dance Show versenykategóriában hatfős csapatokkal indulnak. A KVSE Fitkid Szakosztálynak Herkules csapata is van, ahol első, másodikos és harmadik osztályos csapatokkal foglalkoznak heti két edzésen. Az első és második osztályosok már diákolimpián is részt vehetnek.

A tanfolyamosokkal heti kétszer foglalkoznak, akikből az utánpótlást nevelik ki. Nem csupán alanyi jogon van lehetőség feljutni a felsőbb kategóriába, hanem edzői döntés alapján is, így Dobi Adél a jövőben a másodosztály A kategóriában versenyez majd. Jelenleg 40 tanfolyamos kislány sajátítja el a Fitkid alapjait, a KVSE Fitkid Szakosztályánál 21-en versenyeznek.

(Fotó: facebook.com/fitkidkomarom)