Mix 2019. 01. 31.

Sítúrán vettek részt a Selye János Gimnázium diákjai

„Minden diáknak emlékezetes élmény a középiskolai sítúra. Várjuk, hogy együtt legyünk, közös élményeket szerezzünk. Mi is izgatottan készülődtünk, alig vártuk 2019. január 13-át. Ezen a napon a Selye János Gimnázium 2. évfolyama, 90 tanuló indult el tanáraik kíséretében a 6 napos sítúrára.

Vasárnap reggel 9-kor már gyülekeztünk, pakoltunk az autóbuszokba, elbúcsúztunk szüleinktől, gondosan fejünkbe vésve jó tanácsaikat. Elindultunk, a célállomás: Mýto pod Ďumbierom. Nem tudtuk, mi vár ránk. Megérkezésünkkor kellemes meglepetésként ért minket, hogy a hotelben kiváló sportolási és szabadidős lehetőségek is várnak ránk: bowling, ping-pong, squash, csocsó, billiárd, medence, szauna. Beköltöztünk, … és indult a hét!

Hétfő reggel kiderült, hogy a rossz időjárás és a lavinaveszély miatt legjobb sízőink (akik Chopokra mentek volna), velünk együtt a tálei sípályán síelnek. Nagyon sajnáltuk, de a pályára érve már csak a sízésre tudtunk gondolni. Bár kicsit csalódottak voltunk, ettől függetlenül élveztük a lesiklást, és még az osztályfőnököt, Mézes tanárnőt is rábírtuk, hogy csússzon velünk egyet.

A 6 síző csoporton kívül volt egy ún. sétáló csoport is. Ők minden nap szép helyeken térdig erő hóban járták be a környéket. Iglut vagy kreativitásuknak megfelelő szobrokat készítettek, gyakran keveredtek hógolyócsatába, amelyből a kísérő tanárt sem hagyták ki, ill. meglátogattak egy barlangot is, ahol láthattak hibernált állapotban lévő denevéreket is.

Csütörtökön legjobb sízőinkkel a mýtoi pályára mentünk, ahol – bár reggel köd, délután pedig sok árnyék volt – nagyon jót síeltünk. Már csak a kilátás miatt is megérte az ott töltött nap. Főleg az tetszett, hogy volt ülős felvonó is. A sízők másik csoportja a többi naphoz hasonlóan Tálen síelt.

Köszönet a hét főszervezőjének, Diósi Viktor tanár úrnak, aki mindent megtett annak érdekében, hogy ez a hét a lehető legjobb legyen. …és ez így is lett. A sízésen kívül sokszor bowlingoztunk, csocsóztunk vagy asztaliteniszeztünk, ismerkedtünk évfolyamtársainkkal. Az utolsó napon még diszkóztunk is. Remek volt a hangulat, a buli. Olyannyira élveztük az egészet, hogy még maradtunk volna legalább egy hétig.”

(Zsidek Viktor, Selye János Gimnázium, II.C)