Régió 2016. 01. 13.

Súlyos baleset Path és Izsa között

Négy autó ütközött ma (január 13.) reggel 7.30 körül Path és Izsa község között, közvetlenül Path előtt. Közülük kettő, egy szürke Renault Clio és egy szürke Skoda Fabia frontálisan ütközött, mindkettő totálkárosra tört. A másik kettő csak összekoccant, ezeknek sofőrjei megegyeztek, és elhagyták a helyszínt.

A Renault Clio-t vezető nő gyorsabban haladt annál, mint ahogy azt az útviszonyok és az autó állapota engedte volna, és átcsúszott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a Skoda Fabiával. A Renault totálkárosra tört. Ebben az autóban négyen utaztak, közülük hármat (köztük a sofőrt is) a komáromi kórházba, egyiküket pedig súlyos sérülésekkel az érsekújvári kórházba szállítottak, mentőhelikopterrel. A Skodát vezető 40 éves nőt szintén a komáromi kórházba vitték – jelentette Božena Bruchterová, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A baleset pontos okait egyelőre vizsgálják.

Szemtanúk elmondása alapján mindkét autóból tűzoltók vágták ki sérülteket. Szintén szemtanúk szerint a forgalmat kerülőúton a rendőrök irányították, összesen 3 tűzoltó-, 2-3 mentő-, és 4-5 rendőrautó volt a helyszínen. Az út akkor még valószínűleg nem volt lesózva, mert a baleset után jelent meg arra a sózós autó.

Božena Bruchterová arra figyelmeztet, vezessünk óvatosan, a jelenlegi esős, ködös időjárás csúszóssá teszi az utakat!

Képeinket kollégánk, Koszorús Ferenc készítette.

IMG_0241 IMG_0246 IMG_0248 IMG_0252 IMG_0254 IMG_0255 IMG_0256 IMG_0257 IMG_0261

IMG_0241

Szólj hozzá!