Mix Dél-komárom 2021. 01. 28.

Szakmai különdíjat nyert a dél-komáromi Kompress

Az 1992-ben alapított Kompress Nyomdaipari Kft. számára rendkívül fontos a fejlődés. Az üzemből évtizedek óta nagy szakmai tudást igénylő, kiváló minőségű termékek kerülnek ki. Ezt bizonyítják a nemzetközileg is elismert, Magyar Hungaropack csomagolási versenyen elért eredményeik, melynek keretében az idén a „Fogyasztói Csomagolás Különdíját” nyerték el.

– Mindig motivál bennünket egy – egy ilyen elismerés, hiszen így tudunk újabb fejlesztésekben gondolkodni, újabb piacok felé nyitni, valamint segít abban is, hogy innovatívak lehessünk – nyilatkozta Szombath Judit értékesítési vezető

Megtudhattuk azt is, hogy a klasszikus nyomdaipari termékek, így a prospektusok, a könyvek, és az újságok mellett borítékokat és névjegyeket is gyártanak, azonban a termékek 80-90%-a két fő termékcsoportból áll: használati utasításokból és betegtájékoztatókból, illetve kartonból és hullámkartonból készült dobozokból, tokokból és tálcákból.

A dolgozók kiemelkedő szakmai ismerete és többéves tapasztalata hozzájárul ahhoz, hogy egyedi és professzionális csomagolást fejlesszenek ki az adott vevői elképzelésre.

A díjazott termékkel kapcsolatban Kozma Bernadett minőség és környezetirányítási vezető elmondta, hogy az új technikai megoldás révén a villanykörtét gépi munkaerő helyezi bele a gyűjtőcsomagolásba, a foglalat pedig ezen kívül helyezkedik el, így a vevőnek, a csomagolás roncsolása nélkül áll módjában a terméket ellenőrizni és megvizsgálni.

– Figyelembe vettük ugyanakkor a környezetvédelmi szempontokat is, hiszen a terméket újrahasznosított GD2 kartonból készítettük, mindenféle fólia és egyéb környezetre káros anyag hozzáadása nélkül – tette hozzá a szakember.

(Forrás: komarom.hu)