Város Dél-komárom 2019. 09. 03.

Számos fejlesztés zajlott az utóbbi időben a MOL városrészben

A minap kilátogattunk Dél-Komárom legkeletibb csücskébe, a MOL városrészbe, ahol Takács Józsefet kérdeztük az elmúlt időszak beruházásairól.

Az önkormányzati képviselő elmondta, a Komáromi Távhőszolgáltató Kft. idén is elvégezte rendszeres ellenőrzését, melynek következtében a helyi melegvíz-hálózaton két szakaszon is történt felújítás. Az egyik a Gesztenye út 1-től a Varga József utcáig, illetve erre merőlegesen a Carrier Hotelig, a másik pedig a Hága László utcától, a Vegyész utcán keresztül a Varga József utcáig. A vezetékek cseréjét a folyamatos és biztonságos melegvíz ellátás indokolta.

A szakemberek mindössze három nap leforgása alatt végeztek a munkával, így a helyiek nyugalmát csak rövid időre zavarták meg – tette hozzá Takács József.

A következő évben egy pályázati-, illetve önkormányzati forrásból a városrész teljes melegvízhálózatának felújítását tervezik.

Nem ez volt az egyetlen fejlesztés a Molajban, hiszen megújult a központi parkot átszelő járdaszakasz, az Esély Otthon projekt keretében két összkomfortos lakást alakítottak ki, továbbá helyi kollégium épülete új tornatermet és parkolókat is kap, amelyek építése jelenleg zajlik.