Mix 2017. 06. 02.

Számunkra az az eredmény, ha egy család spórolni tud

Akár jól keresünk, akár kevéske fizetést kell beosztanunk, egyáltalán nem mindegy, hogyan kezeljük pénzügyeinket. Mára már a pénzintézetek kínálata olyannyira átláthatatlanná vált, hogy bárki belesodródhat egy túl magas kamatú, vagy hosszú lejáratú hitelbe, esetleg egy borsos áron kapható, ám semmit sem érő biztosításba. Aztán csak fizethetünk, és fizethetünk, és fizethetünk – néha a csőd szélére juttatva saját magunkat, vagy egész családunkat.

Szerencsére nem lehetetlen józan keretek közé szorítani spórolásainkat, hiteleinket, biztosításainkat. „Megesik, hogy egy családot a végrehajtótól mentünk meg, máskor segítségünkkel száz eurókat spórolnak meg. Nemrégiben például egy fiatalembernek sikerült felelőtlenül felvett, havi 600 eurós kölcsönét 250 euróra csökkentenimondja Pálmay Dániel, UNIVERSAL MAKLER HÁZ Komáromi irodájának vezetője. – Számunkra az számít eredménynek, ha egy hozzánk forduló család egy érezhető havi összeget tud megtakarítani úgy, hogy közben megmaradt a hitelük, a biztosításaik pedig kedvezőbbek lettek.

Túl magas kamatú személyi vagy lakáshitel? Rosszul megkötött élet-, baleset- vagy otthon biztosítás? A számlák csak reménytelenül, hónapról hónapra tornyosulnak az orra előtt, és Önnek fogalma sincs, hogyan fog ebből kimászni? És vajon melyik pénzintézetet válassza, ha spórolni szeretne nyugdíjas éveire vagy gyermeke tanulmányaira? Talán Ön is szeretné rendbe tenni pénzügyeit, csak nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

A UNIVERSAL MAKLER HÁZ Rt. (Universal Maklérsky Dom a.s.) 15 éve alakult Szlovákiában, Komáromi irodája öt éve nyitotta meg kapuit. Céljuk, hogy személyes pénzügyi tanácsadást nyújtsanak a kisemberektől kezdve a nagyvállalkozókig.

A Universal komáromi képviselői, előtérben Pálmay Dániel

Előnyük, csaknem az összes, Szlovákiában található pénzügyi intézettel kapcsolatban állnak. Ennek köszönhetően teljes rálátásuk van a szlovákiai pénzügyi piacra. Így személyre szabott tanácsokat tudnak adni, az illető anyagi lehetőségeihez mérten.

„A mi munkatársaink (személyes tanácsadóink) hosszú évek óta dolgoznak a pénzügyi piacon, tapasztaltak, úgymond öreg rókák a szakmában. Többnyire más biztosítótársaságoktól jöttek át hozzánk, azért, mert pontosan átlátják a helyzetet: ma már egyetlen bank vagy biztosítótársaság nem tudja kielégíteni a legtöbb ember igényeit. Hatalmas harc folyik a pénzügyi intézetek között – ha valaki mondjuk az OTP képviselője, nem ajánlhatja a VUB lakáshiteleit. Mi azonban független tanácsadók vagyunk. Nekünk nem a pénzintézet, hanem az ügyfél a fontos. És nem éri meg rossz tanácsot adni.

Talán Ön is szeretné rendbe tenni pénzügyeit, csak nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Ha hosszú távon szeretnénk megtartani ügyfeleinket, akkor korrekt szolgáltatást kell nyújtanunk. Ez a részünkről azt jelenti, hogy ha lehetséges, rendbe tesszük pénzügyeit, illetve később is odafigyelünk: mikor, hol kaphat még kedvezőbb ajánlatot. Egy bank azonban ugyanezt sosem fogja megtenni. Vagy már hallott olyanról, hogy egy bank felhívta az ügyfelét, hogy kevesebb kamatot kell fizetnie? Nem valószínű. Pedig a hat-hét évvel ezelőtt felvett hiteleket többnyire 6%-os kamattal kötötték meg – ez ma már 1-2%-osra csökkenthető, méghozzá ugyanakkora futamidőre!

Nagyon sokan még a rendszerváltozás után, a 90-es években kötöttek egy akkor kiváló, spórolással egybekötött balesetbiztosítást, illetve lakásbiztosást. Hűségesen fizeti, azzal a meggyőződéssel, hogy egy olyan dologba invesztál, ami később megtérül. Azonban azóta rengeteget változott a pénzügyi piac. Sokkal jobb ajánlatok léteznek, különösen a ház-lakásbiztosítás terén. Ezeket mindenképpen érdemes átnézetni, felülbírálni – hiszen az ablakoktól kezdve a mosógépen keresztül egyéb ingóságokig mindent olcsóbban biztosíthatunk. Sőt, a mai lakásbiztosításokhoz már a felelősségbiztosítás is hozzá tartozik. Például, ha a kutyám megharap valakit, akkor a kárt a biztosító fizeti! Nem mindegy.”

A hat-hét évvel ezelőtt felvett, 6%-os kamatú hitelek ma már 1-2%-osra csökkenthetők, méghozzá ugyanakkora futamidővel. Nem mindegy!

Az Universal országos szinten, de Komáromban is rendszeresen jótékonykodik. „Sokan nem tudják rólunk, nem verjük nagydobra. Azonban országszerte igyekszünk segítséget nyújtani. Városunkban például támogatunk sportolókat, gyermekeprogramok megvalósulását. Beteg gyermekeknek pénzadománnyal segítünk, illetve nemrégiben a mentálisan sérültek intézetébe bútort készíttettünk.”

Az Universal pénzügyi tanácsadóit megtalálja minden hétköznap 8:00 és 15:00 óra között
a Petőfi utca 11., illetve a Szent János utca 16. szám alatt.
Telefonszám: 0908 761 783

Szólj hozzá!