Kultúra 2022. 09. 08.

„Szépen szól a hegedűje” – nótaest az Egressy Béni VMK-ban

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ ezúttal a magyar nóta nagysága előtt tiszteleg az egyik soron következő estjével

„Úgy érzem, a magyar nótához mindenki kötődik valamilyen formában. Korosztálytól függetlenül, bárkit lenyűgöznek az ismerős dallamok, és az az ősi erő, ami ezekből az örökzöldekből sugárzik. Fontos ugyanakkor, hogy az Egressy Béni Városi Művelődési Központ ebből a műfajból is kizárólag az élvonalat jelenítse meg a pódiumán, így nagy öröm számomra az, hogy az ötletünkhöz sikerült megnyernünk olyan előadókat, mint Bokor János, Dóka Zsuzsa, Bősi Szabó László, Kollár Katalin, vagy id. Derzsi György.” – invitál mindenkit a remek hangulatúnak ígérkező nótaestre Lakatos Róbert ötletgazda, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója.

A belépőjegy ára 9 €, de az igazoltan egészségkárosultak (ZŤP-igazolvánnyal rendelkezők) részére kedvezményes, 5 €-s jegyet biztosítunk. Érdemes a jegyekről előzetesen gondoskodni a www.mskskomarno.sk oldalon, vagy a VMK jegypénztárában, mely a +421905 892 579 telefonszámon is elérhető.

Lakatos Róbert: „Mindenkit arra bíztatok, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjon a jegyéről, mert nemcsak az énekes felhozatal parádés! Az est házigazdájaként a nagyszerű Asbóth Józsefet láthatjuk és hallhatjuk, aki éveken át volt a Duna Televízió kiemelt műsorvezetője, a magyar nóta kiváló ismerője, a Kívánságkosár című műsor vezető arca volt sok éven át. Természetesen a nótaénekeseknek élő zenei kíséretet biztosítunk – Sárközi Pált és zenekarát talán senkinek nem kell bemutatni. Kiváló muzsikusok, a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj különdíjasai, akik már nagyon készülnek erre a jeles alkalomra.”

Szeretettel várjuk a magyar nóta szerelmeseit 2022. szeptember 18-án (vasárnap), 18:00-kor a komáromi (SK) Egressy Béni Városi Művelődési Központban!

A belépőjegy ára: 9 €

Az egészségkárosultak részére kedvezményes jegyet biztosítunk, melynek ára 5 €. Belépéskor – kérjük – mutassák fel az ún. ZŤP-igazolványukat!