Város 2020. 09. 16.

Szeptember 22-ig zajlik az Önkéntesség hete

Szeptember 16. és 22. között szervezik Szlovákiában az Önkéntesség hetét. A cél önkéntes alapon bevonni minél több embert, hogy valami jót, valami hasznosat cselekedjen, ezzel kicsit szépítve a környezetét, segítve embertársait.

Komárom is csatlakozik a kezdeményezéshez és a város igyekszik segíteni a tenni akaró embereket. Az Önkéntesség hete egy jó alkalom, hogy kicsit kitakarítsuk a környezetünk, lefessük az értelmetlen falfirkákat, szépítsük egy kicsit mindennapi környezetünk. Akár segíthetünk a közelben élő idős embereknek, vagy kereshetünk más módját annak, hogy tegyünk valami hasznosat.

A városi hivatal a jó szándékot szeretné felkarolni és a kezdeményezésekhez biztosítani az eszközöket. Amennyiben szemetet gyűjtenek közterületen, úgy zsákokat, kesztyűket biztosít az önkormányzat, majd az összegyűjtött hulladék elszállításáról is gondoskodik. Ha le szeretnének festeni valamit, úgy a festéket és az ecsetet biztosítja a város. Ha bármilyen más ötlethez szükséges valamilyen eszköz vagy más segítség, abban is segítségre számíthatnak az önkéntesek.

Az önkénteseket arra kérik, hogy egy fotót küldjenek be az elvégzett jó tettről, amelyek aztán a város oldalaira is felkerülnek. A legügyesebb önkéntes csoportok különböző ajándékokat kapnak. A jó példa legyen ragadós, hiszen a rendezett életkörnyezet csakis közös összefogással és odafigyeléssel lehetséges.

Az önkéntes csoportok az alábbi elérhetőségen kérhetik az eszközöket és a segítséget: info@komarno.sk, vagy munkaidőben a 035 28 51 214-es telefonszámon. Az egyes jó tettekről a képeket ugyancsak erre az e-mail címre várják rövid leírással.

Szólj hozzá!