Város 2020. 04. 21.

Szeptember végéig növelte az adók befizetésének határidejét Komárom

A korábbi években áprilisban kezdődött az adók is illetékek kiszabása. Figyelembe véve a koronavírus által kialakult helyzetet az idei évben a városi hivatal a fizetés határidejét jelentősen megnövelve szeptember végére módosította. Ez a módosítás, a közel 150 napos határidő az egyik legnagyobb mozgásteret adja a komáromi lakosoknak a szlovákiai városok közül.

Ezzel azoknak a családoknak szeretnének segíteni, akiknek fizetési nehézségeik vannak a vírus miatt. A következő hetekben folyamatosan érkeznek az értesítések, de minden családnak lehetősége lesz az adott lehetőségeihez igazítani a fizetési kötelezettségeit. Szeptember végéig akár több részletben, akár egyszerre lehet fizetni. Egyéni esetekben, komoly nehézségek esetén, külön egyeztetéssel akár havi törlesztésre is mód van az év végéig.

A városi hivatal ugyanakkor arra is kéri a lakosokat, hogy akinek lehetősége van törleszteni, az tegye meg mihamarabb, mivel az önkormányzatnál is fizetési nehézségeket okoz a részadók csökkenése és a lakossági adók elmaradása. Az önkormányzat közel 600 emberről gondoskodik, biztosítania kell az alapvető szolgáltatásokat, így lehetőség szerint próbálja megoldani ezt a nehéz időszakot.

Bármilyen kérdés esetén az illetékes osztály alkalmazottai állnak rendelkezésre az odp@komarno.sk email címen és munkaidőben a 035 2851 330-as telefonszámon. Kérjük, lehetőség szerint telefonon vagy elektronikus úton vegyék fel a kapcsolatot a gazdasági osztály alkalmazottaival és csak a legindokoltabb esetben válasszák a személyes ügyintézést.

(komarno.sk)