Kultúra Dél-komárom 2019. 06. 24.

Szerelmes darabbal köszönti a júliust az erőd

A dél-komáromi Monostori erődben e hétvégén, azaz június 29-én, szombaton, 20.00 órától mutatja be a Magyarock Dalszínház az Anconai szerelmesek 2 című musicalt. A történet a ’80-s évek végi Magyarországon, a Balaton partján játszódik.

Békés elvtárs a Balaton partján üzemeltet egykori szerelmével, Zsuzsannával egy SZOT-üdülőt, időnként saját zsebre is kiadva a szobákat: jelenleg éppen két fiatal olasz lánynak, illetve szüleiknek. A lányok, Francesca és Ginevra megismerkednek két helyes magyar sráccal, akik Békés elvtárs fiai. A darab folyamán lassan kiderül, hogy az olaszok és a magyarok már régről ismerik egymást, keresztül-kasul rokoni szálak fűzik őket össze, és emiatt a négy fiatalnak sem lesz könnyű a párválasztás. Eközben pedig Németországban leomlik a fal, Magyarországon kikiáltják a köztársaságot, mindezt a kor gigaslágerei fűszerezik.

Jegyek vásárolhatók online a jegymester.hu oldalon, valamint személyesen a Monostori erőd pénztáraiban, a komáromi Jókai moziban és a komáromi Tourinform irodában.