Kultúra 2023. 03. 30.

Szia Podcast: A VMK reneszánszáról Lakatos Robival és Domonkos Palival

A komáromi kulturális élet egyfajta reneszánszát éli, amióta az Egressy Béni Városi Művelődési Központ új erőre kapott. Stand up comedyk, koncertek, zenés-táncos előadások, színházi darabok. Mi kell ahhoz, hogy kortól és nemtől függetlenül bevonzzák a közönséget a VMK-ba? Lakatos Robival és Domonkos Palival beszélgetünk a soron következő Szia Podcastben.

Szervezett csapat, pozíciónként egyedi felelősség, rendszeresen közzétett programajánló, állandó online médiajelenlét, folyamatos munka. Ezek összessége kell ahhoz, hogy

35-40 ezer ember is megforduljon itt évente, akár Galántáról és Vágsellyéről is bevonzva a közönséget.

Ínséges idők ide vagy oda, a VMK csapata a bőség zavarával látja el az érdeklődőket. Műfajilag igyekezve megtalálni azon alkotásokat, melyek kategóriájukban a legjobbak.

Lakatos Robi több mint három évtizedes zenei pályával a háta mögött vette át a VMK vezetői pozícióját. Domonkos Pali pedig a csallóközi régió nyugatabbi felének lehet ismerős. Ő 14 éve műveli és szervezi a kulturális életet.

Hogyan tudták fenntartani magukat a COVID alatt és miből sikerül azóta is? A zenésztársadalomban szerzett kapcsolatok mellett mire van szükség ahhoz, hogy új életet sikerüljön lehelni a komáromi kulturális életbe? Milyen jövőt jósolnak a Jazz Pikniknek és hogyan fog kinézni idén a kétnapos HashtagKN?

Többek közt ezekről is kifaggattuk a rendezvények két fő mozgatórugóját.

Podcastjeinket megtalálod az alábbi csatornákon. Iratkozz fel! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast