Kultúra Dél-komárom 2020. 01. 06.

Szombat este szilveszteri afterparty a Teremgokarton

A hagyományokhoz híven három dél-komáromi banda is fellép majd a szőnyi, Puskaporosi úton található gokarpálya kávézójában. Az esten 20.00 órától a Kifordítva együttes, a Sétagalopp és a Dori’s Day szórakoztatja a publikumot egészen hajnalig… ja és lesz meglepetés jam session is!

A Kifordítva Produkció 2017 elején alakult Balogh Attila előadóművész, énekes kezdeményezésére. Hozzá csatlakoztak Homoki László és Gelle László zenészek, így vált teljessé a formáció.

Könnyed, pörgős, laza előadásmód, akusztikus hangszerelés jellemzi a produkciót. Repertoárjukban ismert és kevésbé ismert vagy sokak számára ismeretlen dalok, versek kerülnek bemutatásra hol prózai előadásban, hol zenével kísérve, dal formájában. Arra keresik a választ, hogy van-e különbség dalszöveg és vers között, mitől válik egy dal költeménnyé, milyen mélységű üzenet rejlik egyes kortárs költők, zenészek, dalszövegírók alkotásaiban?

A hattagú, tavaly alakult Dori’s Day a hatvanas évekbe repít minket vissza, az Illés, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, vagy épp a Fonográf és az Omega számainak segítségével, míg a trió felállásban koncertező Sétagalopp a tradicionális, akusztikus blues mocsárszagú világába húz, vissza a rakkenroll gyökereihez.

A belépés ingyenes!