Turizmus Dél-komárom 2024. 05. 15.

Szombaton nyit a dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdő strandja!

Bár a Gyógyfürdő egy része egész évben nyitva tart, a szabadtéri strand megnyitását általában május közepére teszik. Nézzük, milyen újdonságokkal várják a látogatókat!

A szezonra készülve több felújítást fejeztek be az elmúlt hónapokban. A gyermekmedencéket felújították: a mélyebb vizű teljesen új csempét kapott, a sekélyebb medence peremét újracsempézték, és egy új élményelemet is beépítettek, amit meglepetésnek szánnak a gyerekek számára.

A Solaris Kempingben 17 faházat újítottak fel, a vizesblokk pedig új csempékkel, zuhanyrózsákkal és mellékhelyiségekkel várja a vendégeket. A padlófűtés kiépítésének köszönhetően a kemping télen is használható lesz. Hamarosan napkollektorokat is elhelyeznek a kemping vizesblokkjainak tetejére, hogy környezetbarát és energiahatékony szolgáltatásokat biztosítsanak. A pezsgőfürdőt már a tél folyamán újra használatba vehették a vendégek, a fedett termálmedence tetejére pedig új bitumenzsindely került.

Elsősorban a fiatalokat, a tízen- és huszonéveseket szeretnék megszólítani a Brigetio Beach kiépítésével, ami egy homokos plázst jelent majd a strandröplabda pálya mellett nyugágyakkal és napernyőkkel.

A jól bevált programok idén is színesítik majd a Brigetio Gyógyfürdő nyári szezonját. Hetente kétszer lesz vízi zumba/aerobik, és csatlakoznak a Strandok Éjszakájához is. A nyár két nagy sporteseménye a labdarúgó Európa-bajnokság és a párizsi nyári olimpia lesz. Terveik szerint egy hatalmas televízión keresztül a sportok iránt érdeklődők nyomon követhetik az eseményeket strandolás közben is, így a látogatók nem maradnak le a nagyszerű pillanatokról. Előrehaladott tárgyalások folynak a Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesülettel, akik hétvégeken az árnyas sétányokon saját kézműves portékáikat kínálják a fürdőzőknek.

A Brigetio Gyógyfürdő nem csak a helyiek egyik kedvenc helye, de előszeretettel választják az észak-komáromiak, a környező településeken élők, illetve a győriek, kisbériek és a tataiak is. A szálláshelyek teljes skáláját kínálják, a kempingtől az apartmanokon át a szállodáig, és ugyanez elmondható a vízgyógyászatról is, hiszen minden lehetséges kezeléssel rendelkeznek. Gyógyvizük külföldön is ismertebb, mint idehaza, Ausztriából, Cseh- és Németországból is szívesen látogatják a víz gyógyhatása miatt. Magyarországon párját ritkítja az olyan kemping, ami az év 365 napján nyitva áll, mint a Solaris Kempingük. A vendégek általában a szép, parkosított környezetet, a hatalmas zöldfelületeket, a család- és gyermekbarát hangulatot, valamint a szolgáltatások széles palettáját emelik ki. Van itt étterem, büfé, palacsintázó, pizzázó és fagylaltos, és az 50 méteres feszített víztükrű medencéjük sportolásra kiválóan alkalmas, de az élményelemek is igen kedveltek a kettes medencében.

Mi sem bizonyítja jobban a Brigetio Gyógyfürdő népszerűségét, mint hogy egy-egy igazán meleg nyári napon több ezren látogatják.