Mix Dél-komárom 2019. 10. 15.

Születésnapot ünnepelt az Őszirózsa Nyugdíjas Klub

A koppánymonostori társaság 1999-ben alakult 26 fővel. Ma 70 fős tagsággal működik. 20. születésnapjukat a minap ünnepelték a Dózsa György Művelődési Házban. Kirándulás, színház, strandolás. A klubtagok aktív életet élnek. A jubileumi összejövetelt is nagy örömmel várták. 

A tagoktól fényképeket kértem, hogy együtt idézhessük fel a közös élményeket. Rendezvényünkre meghívást kaptak az alapítók is. Természetesen a születésnapi torta sem maradt el. A klubtagokat pedig egy táncdalénekes szórakoztatta – mondta Dikász Lászlóné, aki 15 éve vezeti a klubot. Szívesen végzi a rábízott feladatot. Mottója: „A kezet csak megfogni szabad. Elengedni vétek, ellökni átok. Egymásba simuló kezek hozzák össze az eget és a világot!”

Hozzátette az évek során mindig sok támogatást kaptak a mindenkori városvezetéstől. Kiemelte: fontos, hogy dr. Molnár Attila 2010-ben megalakította az Idősügyi Tanácsot, így a klubok vezetői időről időre egyeztethetnek az aktuális ügyekről.

– Komárom idős klubjai összetartó közösségek, akik együtt nyújtanak segítséget a bajban, vagy szívesen állnak egy jó cél mellé. Igyekeznek példát mutatni a fiataloknak, hogy milyen fontos a közösséghez tartozás élményét megélni. Nagy büszkeség, hogy idén Komárom elnyerte az Idősbarát Önkormányzat díjat mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Czita János alpolgármester úgy fogalmazott: – Fontos, hogy amikor az emberek nyugdíjba mennek, ne szakadjanak el a közösségektől. Örömteli, hogy a klub aktívan részt vesz a saját, és a városrész kulturális életének szervezésében. Kívánom, hogy sokáig legyenek még együtt, és minél többen csatlakozzanak hozzájuk. Az öregkort tartalmas programokkal, jó kedéllyel kell eltölteni. Ebben segít az Őszirózsa Nyugdíjas Klub.

Az ünnepségen ajándékkal köszönték meg mindazok munkáját, akik sokat tettek a klubért. Dr. Molnár Attila pedig a város díszoklevelét nyújtotta át közösségnek.

(A nyitókép csak illusztráció)