Sport Dél-komárom 2019. 12. 16.

Tenisz egy városban, de két országban

A megyei és a városi teniszbajnokságok résztvevőit, a legeredményesebb teniszezőket díjazták nemrég a dél-komáromi KVSE tenisz szakosztályának évadértékelőjén.

A csapatok tagjait dr. Molnár Attila polgármester, Keszegh Béla észak-komáromi polgármester, Beigelbeck Attila, a KVSE elnöke, valamint Becker Balázs, a tenisz szakosztály vezetője, a megyei teniszszövetség elnöke köszöntötte. A rendezvényen részt vett Horváth Zsolt a Sport bizottság elnöke is.

– A 2019-es évet pozitívan zárta a szakosztály – kezdte évértékelő gondolatait Becker Balázs.

– Városunkban két megyei -egy férfi felnőtt és egy öregfiúk-, valamint egy utánpótlás csapatban folyik a munka. A felnőtt férfi együttesünk és az öregfiúk 2019-ben aranyérmes lett. A fiatalok is nagyon szép eredményeket értek el a nyári korosztályos felvezető versenyeken, ahol saját korosztályukban mérethették meg magukat mondta el a szakosztályvezető.

Több mint egy évtizede zajlik a csapatbajnokság, amely Európában is egyedülállónak mondható, miután egy városban, de két országban rendezik meg évről évre, közel száz sportoló részvételével.

Az amatőr csapatbajnokság a mozgás, a sport szeretetére hívja fel a figyelmet és az összetartozás szellemiségét is erősíti, hiszen Észak- és Dél-Komáromban váltják egymást a mérkőzések. Tavasszal és ősszel is 10-10 fordulós küzdelem veszi kezdetét, komoly rangadókkal. Szeretnénk felújítani a meglévő sportpályáinkat, szabadidős kondiparkjainkat, futópályáinkat, meglévő sportlétesítményünket, és arra biztatni a komáromiakat, hogy minél többet mozogjanak – mondta dr. Molnár Attila polgármester az ünnepi díjátadón, aki játékosként szintén részt vesz a bajnokságba.

Ez a mai este is jól mutatja közös értékeinket. Az együttműködés más sportágakban, például a kézilabdában is tetten érhető. Bízom benne, hogy minél több ilyen együttműködés alakul a jövőben. Közös célunk, hogy egészséges, sportos várost építsünk – tette hozzá Keszegh Béla észak-komáromi városvezető.

A polgármesterek egyetértésben ráztak kezet egymással, kiemelve: a kultúrának és a sportnak is fontos szerepe van abban, hogy a közösséghez tartozás élményét megélhessük.

Az évadzáró alkalmával méltatták az utánpótlás korú teniszezők eredményeit is. Becker Balázs elmondta: 2011-től a KVSE tenisz-szakosztályán belül indított „tenisz-suliban” Koncsol Ferenc oktató segítségével ismerkedhetnek meg a gyermekek a sportággal. Az edző mintegy harminc fiatallal foglalkozik rendszeresen.

A májustól szeptemberig tartó városi csapatbajnokságon mintegy 100 játékos ragadott ütőt 17 és 74 éves kor között. A győzelmet a tavai évhez hasonlóan ismét a Géringer csapat szerezte meg.