Gazdaság Dél-komárom 2022. 09. 13.

Több dél-komáromi is ott van a megyei Prima-díjasok közt

A megyei gazdasági-, sport-, valamint kulturális és közélet kiválóságait díjazta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete a minap Tatabányán, a Jászai Mari Színház épületében.

A XVII. Megyei Príma Díjátadó Gálaestet Pordán Zsigmond, a VOSZ megyei szervezetének elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, a díjazottak az élet minden területén őrzik és gyarapítják a megye értékeit. Tevékenységükkel pedig új példaképek is születnek mások számára Komárom-Esztergom megyében. A VOSZ elnökének gondolatai után a résztvevők Demján Sándor tiszteletére, emlékére megnézték a róla készült filmet.

A Megyei Vállalkozók Napja alkalmából tizenegy cég tulajdonosa, illetve vezetője vehetett át elismerő oklevelet.

2022-ben a Megyei Év Vállalkozói lettek: Czink József, a J&E Diesel Kft. tulajdonosa, Demeter Gyula, a D’OMIKRON-PLUSZ Kft. tulajdonosa, Jan Gershoj Jensen, a GERSHOJ ENERGIA Kft. tulajdonosa, Kovács Károly, a Komthermál Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója, Kovácsné Varga Rózsa, a TÖRSZTI 2001. Kft. tulajdonosa, Kovács Sándor Attila, a Komtravel Kft. tulajdonosa, Németh Edina, a B-Vital Kft. tulajdonosa, Németh Tamás, a Papíros 97 Kft. tulajdonosa, Styevola István, a Styevola és Fia Kft. tulajdonosa, Szabó György egyéni vállalkozó. Kiemelkedő Szakmai munkájáért és társadalmi tevékenységéért pedig elismerésben részesült Bagdi Gábor, az ENVIROBAU Kft. tulajdonosa.

Mint elhangzott, az Országos Vállalkozók Napján, december 2-án egy megyei vállalkozót is kiemelnek. Gombos István, a Gombos Földgép Kft. tulajdonosa a Művészetek Palotájában az ÉV Vállalkozója elismerést veheti át.

A legprímábbak Príma plakettet, oklevelet, a Príma Díjjal járó egymillió forintot és a külön erre az alkalomra készíttetett Príma aranymedált vihettek haza. Elsőként Smiger Andrást, az esztergomi Dobó Gimnázium igazgatóját tapsolhatta meg a közönség, aztán Siklósi József Ybl-díjas építész, Dél-Komárom főépítésze, majd Román Géza, a Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarának művészeti vezetője vehette át a legprímábbaknak járó elismerést.

(A kemma.hu cikke alapján)