Kultúra 2017. 04. 28.

Több, mint 400 kg súlyt bírt el az iparista Kristóf hurkapálcika-hídja!

Immár 10 éve rendeznek Hídépítő versenyt az Ipari Szakközépiskolában, ahol hurkapálcikákból vagy száraztésztából kell a tanulóknak hidat építeniük. A mai versenyen rekord született: az alig egy kilós, hurkapálcikákból épített híd, amely Mészáros Kristóf, 3.C osztályos tanuló munkája 414,3 kg súlyt bírt el! 

A verseny szervezője Pinke Péter tanár úr, idén 15 diák vett rajta részt. A szokatlan anyagból készített hídépítés lényege, hogy a diákokat kreativitásra és pontosságra, precizitásra nevelje, valamint hogy mélyítse műszaki gondolkodásmódjukat. A tanulók a tanárok felügyelete mellett, azonban önállóan dolgozzák ki alkotásaikat, amelyeket aztán töréspróbának vetnek alá. Csak a tésztaszálak vagy a hurkapálcika végeit, csomópontjait érheti ragasztó, a ragasztó fajtáját a diákok választják ki. A hidak súlya nem lehet több 1 kg-nál.

Mészáros Kristóf hídja több, mint 400 kg súlyt bírt el, ami abszolút rekordnak számít. Gratulálunk, és nem csupán Kristófnak, hanem minden diáknak, aki részt vett ebben a minden kétséget kizáróan kreatív projektben!

Fotógaléria (Kádek Péter) 

 

Szólj hozzá!