Kultúra 2017. 05. 09.

Több, mint ötven program az idei KomÁlom Gyerkőcfesztiválon

Több, mint ötven, különféle program várja a komáromi gyerekeket és szüleiket az idei KomÁlom Gyerkőcfesztiválon, amely május 28-án, vasárnap kerül megrendezésre. (Gyermeknap, június 1-e, hétköznapra esik). A belváros a Szentháromság szobortól kezdve a VMK-ig, beleértve a Tiszti Pavilon udvarát is, megtelik hangos gyerekzsivajjal. Lesz itt minden, ami kell: arcfestés, kézműveskedés, autók és motorok, koncertek, meseelőadások, vattacukor és palacsinta…

A rendezvénnyel kapcsolatos sajtótájékoztatót ma (május 9.) tartotta Kiss Réka televíziós személyiség, a Villa Camarum pt. elnöke, és Horváth Krisztina, a dél-komáromi Otthonunk, Komárom (OK) vezetője. Idén ugyanis összefogott a két civil szervezet, hogy egy igazi, nagy, közös gyermeknapot szervezzenek a két ország-egy város lakosainak! A program rendkívül színes lesz, szóval, kedves szülők, kényelmes cipőt húzzanak!

Külön ki kell emelni: mindkét oldalról önkéntesek szervezik – és szolgáltatják – a gyermekprogramokat, nagyjából fele-fele arányban. Hogy mást ne mondjunk, igazán kedves gesztus, hogy mindkét városrész nyugdíjasai itt lesznek; az északiak többek közt az ugrálóváraknál felügyelik majd a rendet, a déliek pedig palacsintát sütnek! Ahogy azt már egy nagymamának, nagypapának illik :).

Idén mindkét városrész civiljei összefognak egy színvonalas gyermeknap érdekében: Kiss Réka, a Villa Camarum, és Horváth Krisztina, az Otthonunk, Komárom vezetője.

A Szentháromság szobornál igazi motorok, a Klapka téren autók és autós programok várják a gyerekeket (és apukáikat). A Városháza épülete is nyitva áll, külön programokkal kedveskednek a gyerkőcöknek, akik még a polgármesteri láncot is felpróbálhatják. A Tiszti Pavilon udvarában Süll Kinga tart majd Ringatót az igazán piciknek, a színpadon pedig bábjátékok, meseelőadások lesznek láthatók, nagyrészt a déli városrész fellépőinek jóvoltából.

A Tiszti Pavilon előtti parkolóban egy másik színpadot is felállítanak. Ezzel szemben a mentálisan sérültek egyesülete kézműves termékeit vásárolhatjuk meg, ezzel támogatva a szervezetet; illetve a DigiTV rendez be egy média-sarkat, ahol a gyermekek kipróbálhatják, milyen például igazi mikrofonba beszélni.

Idén először árusok is lesznek: üdítővel, pékáruval, vattacukorral, illetve sörrel a felnőttek számára. (A sör lesz az egyetlen alkohol, amit kapni lehet a fesztiválon. Egyébként olyan árusok termékeit kóstolhatjuk meg, akik eddig is minden évben támogatták a Villa Camarum rendezvényeit, például az F&K pékség.)

A Klapka tértől a VMK felé vezető utat ezen a napon lezárják, itt lehet majd megcsodálni a rendőr-, mentő- és tűzoltó autókat. És ez még nem minden! Mert az Anglia parkban lesz állatsimogató, háziállatokkal, a másik részében pedig különféle kézműves foglalkozások zajlanak.

Gyermektáncházat tart a Hárompatak zenekar. Fellép Benes Ildikó – Pőthe István páros,  Korpás Éva és zenekara, a zárókoncertet pedig Vadkerti Imre és barátai adják!

A rendezvényt 10-12 önkéntes szervezi január óta. Idén először pályázati pénzeket is tudtak rá szerezni, összesen 3500 eurót (ebből 1500 eurót kaptak Komárom Városától, 2000 eurót pedig a kormányhivataltól).   

Nézzük most már a teljes programot!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

PROGRAM

  • Klapka tér

13:00-19:00 Motorosok – Children of Heaven Motoros Egyesület

13:00-19:00 HillclimB Racing Team – versenyautók és motorok kiállítása, találkozási lehetőség ismert motor- és autóversenyzőkkel, kismotorok ingyenes használata, vetélkedők, játékok, zenés-táncos műsorok

  • Városi Hivatal épülete

14:00-17:00 – “Nyitott Városháza” – játékok, polgármesteri jelvények bemutatása, retro számítógépek kiállítása

  • Nagyszínpad  (Tiszti Pavilon bejárata előtt)

15:30  Benes Ildikó és Pőthe István gyermekműsora

17:00  Korpás Éva és zenekara gyermekműsora

18:30  Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Siposs Dávid koncertje

13:00-20:00
üdítő- és perecvásárlási lehetőség, pékbemutató Földes Istvánnal és Csicsó Péterrel
kofola- és sörárusítás a Borozó standjánál
a vattacukor készítésének bemutatása és vattacukor árusítás Nyers Gyulával
bemutatkozik az észak-komáromi Mentálisan Sérültek Napköziotthona
interaktív médiaműhely a Digi TV csapatával

  • Meseszínpad (Tiszti Pavilon udvara)

14:00 Kemence Bábcsoport: A három kiscica (bábelőadás)

14:30  Bábuci Bászínház: A három kismalac (bábelőadás)

15:00  Füzi Rozi: Az ördög három aranyhajszála (meseelőadás)

16:00 Ringató Süll Kingával

17:00  Kemencés Bábcsoport: A kiskakas gyémánt félkrajcára (bábelőadás)

  • Anglia Park

13:00-19:00

Kézműves-völgy – kosárfonás, nemezelés, könyvkötés és még sok minden más… Közreműködnek gútai kézművesek, a Kismester Kézműves Klub, a Kemence Egyesület, Zelenyák Attila, a Monostori Kulturális Egyesület és a DIVISZ Dél-Komáromból

arcfestés Kliment Andreával
kézművesfoglalkozás a Paragraf Könyvelőiroda munkatársaival
Falovak bemutatása és ügyességi játékok a Szőnyi Lovas Sportegyesülettel
Ismerkedés az íjászattal – Nagy Imre íjásszal
Mesesarok az ÉS?! Színházzzal
Ügyességi játékok a Komáromi Animátorok csapatával
Táncház a szabadban a Hárompatak zenekarral
Ugrálóvár az Acacia Team támogatásával
TANDEM – interaktív foglalkozás felnőttek részére “A bennünk rejlő gyermek” címmel
a “Környezet a barátom” c. rajzverseny kiállítása

  • Gesztenyés Park

13:00-19:00

Virgonckodó Játszópark – népi fajátékok
Kispásztor Játszóház
REX Komáromi Állatvédő Egyesület – örökbefogadó nap
a Máltai Szeretetszolgálat interaktív játékai

14:00 – Rendőrségi kutyabemutató

  • A főút lezárt szakasza

15:00 – kismotorosok futama

13:00-19:00
Sportjátékok a Selye János Egyetem testnevelés tanszékével
az észak-komáromi Spartacus Birkózóklub bemutatkozása
A rendőrség, a tűzoltóság és az egészségügyi mentőszolgálat bemutatkozás

Dráfi Anikó,
Fotó: Villa Camarum

 

Szólj hozzá!