Kultúra 2024. 04. 17.

Többek közt teljeskörű színpadfelújítás, új hang- és fénypark az Egressy Béni VMK-ban

A közelmúltban számos modernizálás történt a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban (SK). Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót április 16-án Keszegh Béla, Komárom polgármestere, Lakatos Róbert, az EB VMK igazgatója és a gazdasági ügyekért felelős Paulis Anikó igazgató-helyettes.

A hatalmas, már régóta felújításra szoruló épületben megújultak az öltözők, a zuhanyzók és a színpad mögötti illemhelyek. Üzembe helyeztek egy fotocellás bejárati ajtót. Emellett sor került a színpad teljeskörű felújítására. Végül pedig az intézmény egy korszerű, minden igényt kielégítő hang- és fényparkkal is gyarapodott – ennek köszönhetően javul az itt látott előadások színvonala is.

beruházás összértéke 184 135 €, ebből 164 357 € a támogatás, melyet az Integrált Regionális Operatív Programból meríthetett az intézmény a Beruházási, Régiófejlesztési és Informatizációs Minisztérium közreműködése által. Az önkormányzatnak kulcsfontosságú szerepe volt a megvalósításban, mivel az elnyert, vissza nem térítendő közel 165 ezer eurót megelőlegezték, illetve biztosították a pályázathoz szükséges önrészt.

Források: Egressy Béni VMK sajtóhír, Felvidék.Ma

Fotógaléra a munkálatokról: