Kultúra Dél-komárom 2021. 11. 22.

Töltsük együtt az adventi hétvégéket Dél-Komáromban!

A Szabadság téren már elkezdődött az adventi készülődés. Épül az installáció és az adventi koszorú, helyére került a város karácsonyfája és szervezik a színesebbnél-színesebb programokat is – írja a komarom.hu.

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a dél-komáromi Városgazda Kft. kulturális munkatársa elmondta, hogy az adventi időszak minden hétvégéjén gyermekek és felnőtt zenekarok váltják egymást esténként a színpadon.

– Az első hétvégén Wolf Katit várjuk, a második vasárnapon Pély Barna és Roy látogat hozzánk, a harmadikon Tóth Gabi, majd a negyediken Freddie lesz a vendégünk, hogy szebbé tegye a várakozás időszakát – tájékoztatott a közművelődési szakember.

Csöppüs Dóra rendezvényszervezőtől megtudtuk, hogy a nagykoncerteken kívül családi programok is várják a térre látogatókat.

November 28-án Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenél az aprótalpúaknak, december 5-én Major Eszter és barátai lépnek fel, december 12-én érkezik hozzánk a Kifli hajó, december 19-én pedig az Apacuka együttes zárja a gyermekműsor sprpzatot.

A város karácsonyfájához minden komáromit nagy szeretettel várnak, hiszen mindenki, aki szeretné, elhelyezheti saját díszét az ágakon.

– A szőnyi és a monostori városrész is különféle műsorokkal készül, melyre december 17-én kerül sor. Szőnyben a Hősök terén 16.00 órakor, Koppánymonostoron pedig a Dózsa György Művelődési Házban 17.00 órától indulnak a programok –
tette hozzá Csöppüs Dóra.

Az első és az utolsó adventi vasárnapon fényfestéssel és csillagszóró játszótérrel várják a komáromiakat, december 5-én pedig a Mikulás is megérkezik a Szabadság térre.

A forró italokról és finomságokról a vásárosok gondoskodnak.