Város Dél-komárom 2021. 08. 04.

Történelmi infrastruktúra-fejlesztés kezdődik Dél-Komáromban!

A dél-komáromi út- és vasúti hálózatot kedvezően érintő kormányhatározatok jelentek meg a minap.

– A döntéseknek köszönhetően nemsokára kezdődik a koppánymonostori vasúti sorompó kanyarodósávjának építése, az Újszállási út – 1. sz. főút csomópont átépítése, a Puskaporosi út korszerűsítése, a Komárom–Székesfehérvár autóútvonal fejlesztése, a Komárom elkerülő keleti ág megépítése, valamint a szűk vasúti keresztmetszet kiváltása az 1. sz. főút Komárom–Almásfüzitő közötti vasúti átjárónál, ahol külön szintű csomópont épül – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Dél-Komárom és a térség ipari, gazdasági fejlődése, az ipari park bővülése magával hozta a közlekedés terheltségét. A most meghozott kormányzati döntések várhatóan megoldják majd a helyi közlekedési gondokat – tette hozzá a képviselő.

Az új Monostori híd átadásával egyidejűleg már megkezdődött a Komárom- Székesfehérvár gyorsforgalmi autóút tervezése, a nyomvonal kiválasztása.

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, a város történelmében ilyen nagyságrendű közlekedés- és gazdaságfejlesztési beruházás még soha nem volt.

– Évtizedes vágyunk teljesül ezekkel a beruházásokkal, és hiszem, hogy egyedülálló időszak következik Komárom életében. Nekünk már a pozsonyi, a burgenlandi térséggel kell versenyeznünk, ehhez pedig szükségünk van a megfelelő közlekedési infrastruktúrára. Szükségünk van a tervbe vett nagy fejlesztésekre: az elkerülő út folytatására, a mindennapi komfortérzetünket javító lekanyarodó sáv megépítésére, az ipari parki csomópont kiépítésére, az elkerülő útként szolgáló Puskaporosi út korszerűsítésére, a molaji vasúti átjárónál felüljáró építésére. A keleti elkerülőút megépítésével pedig a teljes belvárosi közlekedés gördülékenyebb lesz – emelte ki dr. Molnár Attila.

Forrás: komarom.hu