Mix Dél-komárom 2021. 01. 25.

Tovább szépülhet a dél-komáromi erődök környezete

A közelmúltban új elnököt választott a (Dél-)Komáromi Erődök Baráti Egyesülete Pólya Mária személyében, aki öt éve teljesít önkéntes szolgálatot az egyesületnél. Elmondása szerint a felkérés nagy megtiszteltetést jelentett számára.

– Szívesen vállaltam a feladatot, hiszen nagyon szeretem ezt a munkát, hiszen a kultúra közvetítése, a hagyományőrzés és a komáromi erődök körüli teendők mindig is közel álltak a szívemhez – nyilatkozott az újonnan megválasztott elnök.

Az egyesület tagjai aktívan kapcsolódnak be a városban zajló kulturális eseménysorozatokba. Egyedülálló projektjük az erőd oldalában található KEBEL-liget, melynek telepítését és gondozását végzik. Kiemelkedő hangsúlyt fektetne arra, hogy az erődök környezete szép, rendezett legyen, hogy minél több látogató számára vonzóvá váljon.

Az egyesület jelenleg több mint félszáz tagot számlál. Ennek kapcsán Pólya Mária elmondta, hogy továbbra is várnak sok szeretettel olyan jelentkezőket, akik azonosulni tudnak a közös célokkal. A járvány a KEBEL tevékenységét is korlátozta az elmúlt időszakban, tervek azonban a közeli és távoli jövőre nézve is vannak.

– Mindenképpen szeretnénk tovább folytatni a faültetés programot. Távlati céljaink között pedig az erődhöz tartozó terület további szépítése szerepel fő helyen – árulta el az egyesületvezető.

Pólya Mária számára rendkívül fontos az önkéntesség.

– Ha valakivel segíteni tudok, akkor az engem örömmel tölt el és boldoggá tesz – nyilatkozta Pólya Mária, majd hozzátette, hogy ha csak tud, ott van a Vöröskereszt rendezvényein, a véradásokon, és az adományosztásokon is.

(Forrás: komarom.hu)