Mix Dél-komárom 2021. 04. 19.

Tovább zöldül Dél-Komárom

A Laktanya közi korforgalom területe nemrég teljes rehabilitáción esett át a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft-nek köszönhetően – írja a komarom.hu.

– Mivel a talaj erősen szennyezett volt, sort kellett kerítenünk talajcserére, valamint térkövekkel szegélyeztük le a körforgalom virágágyásának szélét – mutatta be a felújított területet Juhász Márton, a Városgazda parkfenntartási műszaki vezetője, aki az esztétikai tervekért is felel.

A tágtűrésű növények telepítésével a fő cél az volt, hogy a későbbiekben minél kevesebb ráfordításával lehessen karban tartani a területet. Az alapvető képet egy méhlegelős vadvirág-keverék adja, amihez a helyi lakóközösség is hozzájárult, hiszen többen ajánlottak fel különféle virágmag-keverékeket. Ezenkívül számos évelő is elültetésre került, melyek Juhász Márton elmondása szerint generatív és vegetatív úton is tudnak terjedni. A cserjéken kívül így többek közt kúpvirág, varjúháj, kasvirág, árvalányhaj és törpefenyő került a szigetre, az ágyásba.

-Az elültetett virágok nagy része már idén is látványos képet adhat, hiszen a legtöbbje belátható időn belül virágzásnak indul. Kérjük egyúttal a helyiek szíves türelmét is, hiszen ez a vadvirágos keverék első körben majd egy összefüggő zöld területet ad, és csak ezt követően indul meg a virágzás – magyarázta a műszaki vezető.

A körforgalomba telepített növényzet amellett, hogy pazar látványosságot nyújt majd a komáromiaknak, tavasztól – őszig a méhek számára is táplálékot biztosít.