Oktatás 2023. 08. 22.

Traumatizált kisgyerekekről szóló tanfolyam a hétvégén

Kisgyermekekkel foglalkozó szakemberek (óvónők, bölcsődei dadusok), valamint alsó tagozatos (6-7 évesekkel foglalkozó) pedagógusok, iskolai asszisztensek képezhetik magukat ingyenesen most hétvégén, azaz augusztus 25-27-ig.

A Partners Hungary Alapítvány – a Nemzetközi Lépésről Lépésre Egyesülettel (ISSA) együttműködésben szeretné növelni azoknak a kisgyermekkori fejlesztés és nevelés, valamint az oktatás területén dolgozó szakembereknek a tudását, akik Magyarországon, valamint Szlovákiában élő hátrányos helyzetű (pl. roma), valamint, akik Magyarország, illetve Szlovákia területén tartózkodó, Ukrajnából menekülő gyermekekkel foglalkoznak. A képzés fókuszában a pszichológiai elsősegélynyújtás és a trauma-érzékeny megközelítés áll.

Azon kisgyermekkorral foglalkozó szakemberek jelentkezését várják, akik részt szeretnének venni egy magas színvonalú, nemzetközi képzésen, melynek témája:

  • Hogyan nyújtsunk pszichológiai elsősegélyt az érintett családoknak, szülőknek gyermekeknek, szakembereknek?
  • Milyen jelekből ismerhető fel, ha a gyermeket, családját közvetve vagy közvetlenül trauma érte?
  • Miként kezelhető, milyen eszközöket alkalmazhatunk a trauma hatásainak enyhítésére?

Ha gyermekek nevelésében, oktatásában, szociális-, egészségügyi-, pszichológiai ellátásban dolgozol, mint például: bölcsődei nevelő, óvónő, védőnő, általános iskolai tanár, óvodai-iskolai szociális segítő, óvodai-iskolai asszisztens, pszichológus, mentálhigénés szakember, stb. akkor itt a helyed!

A képzés háromnapos:

  • 2023. augusztus 25. (péntek) 9:00-16:00 (személyes részvétellel, Révkomáromban)
  • 2023. augusztus 26. (szombat) 9:00-16:00 (online)
  • 2023. augusztus 27. (vasárnap) 9:00-16:00 (online)

A képzés ingyenes, ugyanakkor létszámkorlátos és regisztrációhoz kötött. A képzés személyes jelenléthez kötött napján (azaz augusztus 25-én) az étkezés a résztvevők számára biztosított.

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 23., a pozitív elbírálásról értesítést kapnak a sikeresen regisztrálók.

Jelentkezz: https://forms.gle/go1it5rurwL2YN3HA

A kiképzett szakemberek vállalják, hogy a tréning teljes időtartamán aktívan részt vesznek, a megszerzett tudást pedig a munkahelyükön hasznosítják, illetve a tréning eredményességét, utánkövetését elősegítő kérdőíveket kitöltik.

Kérdés esetén dr. Molnár Éva, tel.: +421 915 245 690, e-mail: molnarevi111@gmail.com válaszol.